Kamu gücü kullanılarak, Evet ve Hayır propagandası yapılmamalı

Referandum sürecine girdiğimiz bugünlerde kamu erkini elinde bulunduran memurların "Evet" veya "Hayır" propagandası yapmaktan vazgeçmesi gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Şubat 2017 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu gücü kullanılarak, Evet ve Hayır propagandası yapılmamalı

Türkiye, Nisan ayı gibi yeni bir referandum sürecine giriyor.

Bu süreçte, "Evet" veya "Hayır" tarafında olanlar, her gün yeni bir açıklama yapıyor.

Süreç normal bir şekilde ilerliyor.

Ancak normal olmayan bir durum var.

Kamu gücünü elinde bulunduran bazı yöneticiler, yetkililer veya memurlar açık bir şekilde "Evet" veya "Hayır" verebileceğini deklare edebilmektedir.

657 sayılı Kanunun 125. maddesi çok açıktır. Belirli bir siyasi partinin yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunanlara kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesini gerektirmektedir.

Evet veya Hayır desin, bir memurun en önemli ve görevi, halka hizmettir. Memurun görevli bulunduğu makam veya verilen yetkiler, sadece halka hizmet etsin diye verilmektedir.

Nasıl ki, bir askere yemekhanede patates soydurulmak bu toplumda hoş karşılanmıyorsa, kamu gücünü elinde bulunduran bir memurun, Evet veya Hayır demesi de hiçbir zaman hoş karşılanmaz. Tüm siyasi partiler bunun bilincinde olmalıdır.

Dolaysıyla, iş yapmak yerine bulunduğu makamı siyasi heveslerine alet edenler hakkında, 657'nin verdiği bu ceza yetkisi kullanılmalıdır ki, bir daha hiçbir memur üzerine vazife olmayan bu işlere girişmesin!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber