İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

En çok alım, 'okul öncesi ve yabancı dil'den olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Bunun için 60 bin aday mülakata çağrılacak. Bakanlık bu ay içinde öğretmen adaylarından başvurularını alacak, atamalar ise en geç mart ayında yapılacak. En çok alım, okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarında olacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Şubat 2017 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En çok alım, 'okul öncesi ve yabancı dil'den olacak

Lütfi Erdoğan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ihraç ettiği 33 bine yakın öğretmenin açığını, norm fazlası öğretmenleri görevlendirerek gidermeye çalışmıştı. Ancak bazı okullarda eğitim-öğretimi sıkıntıya yol açacak şekilde öğretmen eksikliği yaşanması sonrası harekete geçen MEB, bu yıl yeni öğretmen ataması yapmak için kolları sıvadı. Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları ile MEB arasında yapılan görüşmelerde, en az 20 bin öğretmenin atanmasına karar verildi. Bunan için 60 bin aday mülakata çağrılacak. MEB, bu ay içinde öğretmen adaylarından başvurularım alacak. Atamaların en geç mart ayında yapılması planlanıyor.

EN ÇOK OKUL ÖNCESİ VE YABANCI DİL

Zorunlu okul öncesi eğitime ve yabancı dil hazırlık sınıfı projelerine bu yıl pilot olarak geçmeyi amaçlayan MEB, en çok alımı okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarında yapacak. Sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, özel eğitim bölümleri en çok atama yapılacak alanlar olarak öne çıkıyor. Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlara en fazla 20 tercih hakkı veriliyor. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtiyor. Ataması yapılan sözleşmek öğretmenler ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanıyor. Atamaları tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlıyor. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanıyor, öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapıyor ve daha sonra tayin isteyebiliyor.

Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin alımını yapacağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber