Validen mesai saati fırçası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ne temel atma töreni için gelen Vali Selahattin Hatipoğlu, öğle paydosunda habersiz olarak gittiği 2 No'lu Sağlık Ocağı önünde bekleyen hastaları görünce, sorumlu doktoru fırçaladı.

Fikri Dabaoğlu Vakfı'nın yaptıracağı iş merkezinin temel atma törenine katılan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, yine vakıf tarafından yaptırılan Altınoluk 2 No'lu Fikri Dabaoğlu Sağlık Ocağı'nın önüne geldiğinde, dışarıdaki kamelyada bekleyen hastaları görünce sinirlendi. Çoğunluğu yaşlı olan hastalara, "Neden burada oturuyorsunuz, muayene yok mu burada?" diye soran Vali Hatipoğlu, hastalardan "Öğle yemeği saati olduğu için sağlık ocağı kapalı, mesainin başlamasını bekliyoruz" cevabını alınca, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan'ı cep telefonuyla aradı.

Çalışkan'a, sağlık ocaklarının yemek paydosuna girildiğinde kapatılıp kapatılmadığını soran Hatipoğlu, yan kapıdan sağlık ocağına girdi ve inceleme yaptı. Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ve beraberindeki kalabalık bir toplulukla sağlık ocağının iki katını gezen Hatipoğlu, arkasından yetişen 112 Acil Yardım görevlilerini dinledi. Konuyla ilgili cevap vermekte zorlanan personel ile birlikte sağlık ocağının ana giriş kapısına gelen vali ve beraberindeki heyeti, sorumlu hekim Dr. Gökhan Özkan karşıladı. Dr. Özkan'a, "Bu sağlık ocağında kaç personeliniz bulunuyor? Hastalar genelde öğle saatinde gelir. Bir kişiyi burada nöbetçi bırakın. Akşam nasılsa çok hasta gelmez. Burayı kapatmayalım, ona göre tedbirinizi alın" diye talimat verdi.

Vakfın yaptırarak işlettiği gasilhane ve morgu da gezen Hatipoğlu, vakıf yetkililerinin talebi üzerine gasilhane ve morgun idaresinin belediyeye devredilmesini istedi. Belediye Başkanı Aynur'u da morgun içine çağıran Hatipoğlu, "Burayı bugünden itibaren hemen alın. Belediyenize dini bütün bir personel alın ve bu gasilhane ve morgun işletmesini yapın. Kaymakam bey bunu çözecek" dedi.

Başkan Aynur, valiye eleman, kadro sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatarak, isteklerinin yerine getirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber