Nurettin Canikli'den son ihraçlar için açıklama

Başbakan Yardımcısı Canikli: Son KHK'da ihraç edilen PKK ile bağlantılı PKK terör örgütüyle ilişkisi tespit edilenlerin sayısı fazla. Son KHK ile ihraç edilenlere ilişkin gürültünün çıkmasının temel nedeni de bu. Ne derseniz deyin. Bağırsanız da çağırsanız da biz bu mücadeleyi yürüteceğiz.Millete sözümüz var bu mücadeleden kimse bizi alamaz Allah'ın izniyle."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2017 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nurettin Canikli'den son ihraçlar için açıklama

Nurettin Canikli, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Canikli, ilk OHAL Kanun Hükmünde Kararnamelerinde (KHK) terör örgütüyle mücadelenin FETÖ olarak yer aldığını, ancak daha sonrakilerde terör örgütleriyle mücadele kavramı içerisinde bu mücadelenin yürütüldüğünü, bunun çok önemli bir detay olduğunu aktardı.

Hep birlikte mücadeleyi her alanda yürüttüklerine işaret eden Canikli, şöyle devam etti:

"Onlardan bir tanesi de elbette terör. Terör örgütünün iyisi kötüsü yok. Terör örgütünün sağcısı, solcusu yok. Terör örgütlerinin hepsi terör örgütüdür ve hepsi mücadele alanımız içerisindedir. Özellikle cumhurbaşkanımızın inanılmaz öngörüsüyle çok önceden FETÖ terör örgütüyle mücadele başlamıştı ama 15 Temmuz'dan sonra ivme kazandı ve OHAL ilan edildi. Bu mücadele tabi arazide de yürüyor. Güvenlik güçlerimiz silahla yürütüyor ama aynı zamanda devletten temizlenmeleri gerekiyor. Terör örgütü mensuplarının, teröre destek veren herkesin devletten temizlenmesi gerekiyor. Şu anda onu yapıyoruz. Bir şeyi unutmamak lazım. Devletten temizleme sadece FETÖ için geçerli değil. Bütün terör örgütleri için geçerli. Bölücü terör örgütü için de DEAŞ için de geçerli."

Terör örgütü mensuplarının devletten temizlenmesi için özel bir hukuk oluşturduklarını vurgulayan Canikli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devletten çıkartılması, atılmaları, ihraçları için illa terör örgütü üyesi olmaları gerekmez. Terör örgütleriyle bağlantıları varsa hukuki alt yapısı budur, ihraç edileceklerdir ve ihraç ediliyor. Bütün ihraçları bu çerçevede düşünmek gerekir. Yani FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu zaman ihraç edilmesi tamam ama PKK bölücü terör örgütüyle bağlantılı olanların ihraç edilmesinde itiraz etmek çelişkili bir durumdur. Hepsinde tavizsiz bir şekilde ister PKK terör örgütü mensubu olsun, ister diğer terör örgütü mensupları bir şekilde bağlantısı tespit edildiği anda kesinlikle ihraç edilecektir, edilmektedir, edilmeye devam edilecektir. Hiç kimse itiraz etmesin, konuyu başka yere çekmesin. En son çıkan KHK ile 4 binden fazla terör örgütleriyle bağlantısı tespit edilen kamu görevlisinin ihraç edildi. Daha önceki KHK'larda ağırlıklı olarak FETÖ ile mücadele çerçevesinde ve doğal olarak FETÖ mensupları ağırlıklı olarak ihraç edilenlerin arasında vardı. Bütün terör örgütleri artık mücadele alanımıza girdi ve girmesi gerekiyordu. Son KHK'da ihraç edilen PKK ile bağlantılı PKK terör örgütüyle ilişkisi tespit edilenlerin sayısı fazla. Son KHK ile ihraç edilenlere ilişkin gürültünün çıkmasının temel nedeni de bu. Ne derseniz deyin. Bağırsanız da çağırsanız da biz bu mücadeleyi yürüteceğiz.Millete sözümüz var bu mücadeleden kimse bizi alamaz Allah'ın izniyle."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber