Mortgage Perşembe günü Meclis'te görüşülecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli açılışlara katılmak üzere Amasya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Mortgage, önümüzdeki hafta muhtemelen perşembe günü meclis genel kurulunda görüşülecek" dedi.

Amasya ziyaretinde yeni kurulan Amasya Genç İşadamları Derneği'nin (AGİAD) açılışını yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, AGİAD tarafından düzenlenen "KOBİ'ler ve Amasya" konulu seminere katılarak burada Amasyalı işadamlarına seslendi. Yaptığı konuşmada kimsenin dikkatini çekmediğini söylediği kadastro çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Şener, "Hükümetimizin en temel olarak ele aldığı, süratle üstüne gittiği ve hiç kimsenin dikkatini çekmeyen bir icraat var o da kadastro faaliyeti. Son 3 yılda Türkiye'de en hızlı giden işlerden birisi de kadastrodur ama hiçbir yerde konuşulmuyor. Kadastro önemli, araziyi teminat gösterilir hale dönüştürmeden, arazi üzerinde görünen görünmeyen ihtilaf şüphelerini izole etmeden Türkiye kredi sistemini büyütemezsiniz. Büyük bir ekonomik etkisi olacak, temel bir değişim, temel bir dönüşüm, önümüzdeki 2 yıl içerisinde de Türkiye'de kadastro tamamlanacak" diye konuştu.

Mortgage sistemi hakkında da bilgi veren Bakan Şener, "Çok bilinçli bir şekilde hazırlanmış olan konu devreye sokulmak üzere hükümet tarafından kanun tasarısı olarak meclise gönderildi. Komisyonlarda görüşülüp, genel kurul gündeminin ön sıralarına çekilmiş ve önümüzdeki hafta muhtemelen perşembe günü meclis genel kurulunda görüşülecek. Bunu sorduğunuz zaman kamuoyu çok yakından ilgileniyor. Mortgage dediğiniz zaman hemen konut edinme akla geliyor, evet o fonksiyonu var. Mortgage sisteminin sermayeyi büyütme gibi bir fonksiyonu da var. Bizde sermaye piyasaları derinleşmemiş. Mortgage kredisi alan 6 konut üzerine ipotek konulacak ve ipotekler menkul kıymete konularak borsada işlem görecek. Mortgage, böylece bizim sermaye piyasalarının zenginleşmesine, derinleşmesine ve buna bağlı kredi hacminin yükselmesine ve artmasına katkı sağlayacak temel bir mekanizmadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber