Başörtülü kıza saldıran kadın tutuklandı

Minibüste başörtülü kıza saldıran kadın hakkında tutuklama kararı verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2017 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başörtülü kıza saldıran kadın tutuklandı

Mahkeme, Maltepe'de minibüste başörtülü genç kıza saldıran A.A.K.'nin tutuklanmasına karar verdi.


Maltepe'de lise öğrencisi genç kızı minibüste başörtüsü nedeniyle darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan kadın, savcılık sorgusunun ardından "tehdit", "hakaret", "basit yaralama", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Maltepe'de bir lisede eğitimine devam eden D.A'nın, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiğini ve bu kadın tarafından darbedildiğini söyleyerek şikayette bulunması üzerine gözaltına alınan şüpheli A.A.K, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Burada, nöbetçi savcıya ifade veren şüpheli A.A.K, sorgusunun ardından "tehdit", "hakaret", "basit yaralama", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek" suçlarından, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Grafikerlik yaptığı öğrenilen şüpheli A.A.K'nin savcılık sorgusunda, suçlamaları kabul etmediğini ve depresyon tedavisi gördüğünü belirterek, "Önce o bana saldırdı. Bu kişi bana vurduğu için kendimi korumak amacıyla saçını çekmek istedim ve sen ölmelisin dediğimi kabul ediyorum. O sırada başörtüsü elime geldi. Herkesin inancına saygılıyım. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu kabul etmiyorum." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Lise öğrencisini minibüste darp ettiği iddia edilen kadın adliyede Lise öğrencisini darp ettiği iddia edilen kadının ifadesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber