İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KHK ile ihraç edilenler, hangi irtibattan dolayı atıldığını bilmeli!

KHK ile ihraç edilenlerin hangi gerekçeden dolayı atıldığı yönünde bilgi verilmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2017 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK ile ihraç edilenler, hangi irtibattan dolayı atıldığını bilmeli!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yayınlanan KHK'larda şuana değin 100 bine yakın kamu personeli, FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle ihraç edildi.

Ancak hiçbir personele hangi irtibat nedeniyle ihraç edildiği yönünde bilgi verilmedi. Atılanlar genelde ikili ilişkiler yoluyla neden ihraç edildiğini öğrenebiliyor.

En son yayınlanan KHK'lardan birisi olan 685 sayılı KHK'da dava açma hakkına yönelik önemli düzenlemeler yer aldı. Örneğin, itirazları değerlendirmek üzere bir komisyon kurulması ve bu komisyon kararına karşı dava açması kararlaştırıldı.

FETÖ ile irtibatı olmamasına rağmen kamu görevinden ihraç edilenler için bu haklar önemli bir kazanım.

Son KHK ile hak aramadaki sınırlamalar kaldırılıyor

Ancak bunun kadar önemli başka bir düzenleme daha yapmak gerekmektedir.

İhraç edilenlere hangi gerekçelerden dolayı ihraç edildiği bilgisi sunulmalı ve buna göre itirazını yapması sağlanmalıdır.

Hali hazırdaki uygulamada, masum dahi olsa, ihraç edilen bir kamu personelinin hangi gerekçeden dolayı ihraç ediliğini dahi öğrenmesi mümkün olamamaktadır.

Dolaysıyla, 685 sayılı KHK ile kurulan komisyonun hem iş yükünün hafiflemesi hem de kişilerin kendilerini daha iyi savunabilmesi için, 685 sayılı KHK'ya ek bir madde ilave edilmelidir. İlave edilecek maddeyle, ihraç edilen personele hangi irtibat noktalarından dolayı (Bank Asya, sendika, dernek, Bylock, Digitürk, gazete ve dergi aboneliği vb.) ihraç edildiği bilgisi verilmelidir.

Tüm ihraç edilen kamu görevlilerine, dava açma hakkı veriliyor İade başvuruları için OHAL komisyonu kuruluyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber