Bakan Akdağ, 2017'de alınacak sağlık personeli sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Akdağ, "16 bin 500 sağlık personelinin alımı ile ilgili Maliye Bakanlığı ile anlaştık" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2017 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı bir televizyon programında personel alımıyla ilgili açıklamalşarda bulundu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama

16 bin 500 kişi istihdam edilecek

Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 kişi için anlaşmış durumdayız, 2017 yılı için. 16 bin 500'ün üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz, yoğun bakımlarımızı düzenliyoruz. 3 bin 900'ü hemen önümüzdeki ay alım işlemini tamamlayacağız. Kalan kısmını da yıl içerisinde. 16 bin 500 kişinin içinde doktorlar yok.

Çünkü doktorlar Maliye Bakanlığı ile istihdam edilmiyor. Aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı istihdam edeceğiz. Sağlık meslek liseleri ve sağlık bölümünden üniversite mezunu var. Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.

Daha donanımlı aile sağlığı merkezlerinin sayılarını artıracağız. Sağlıklı Hayat Merkezi dediğimiz merkezler oluşturuyoruz. Aile hekimine gidip ihtiyaçlarınızı görüyorsunuz. Bu şekilde oturulan yerlerin kalabalıklığına göre, aile sağlığı merkezinin orta noktasına Sağlıklı Yaşam Merkezi yapacağız.

Aile sağlığına gittiniz diyelim ki şeker hastalığınız var, size eğitim vereceğiz ya da gebe okulumuz olacak. Aile sağlığı merkezimizden sağlıklı yaşam merkezine servisle götürülecek. Diyetisyen, egzersiz salonları,röntgen, ultrason imkanlarımız olacak. Size belki beden eğitimi öğretmenleri size evde nasıl egzersiz yapacağınızı anlatacaklar.


Adayların paylaşımları için TIKLAYINIZ


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber