Memurlar 300 YTL zam istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarının 2006 yılında reel olarak azaldığını gerekçesiyle Mart 2007'den itibaren memur maaşlarına 300 YTL seyyanen zam yapılmasını önererek, hükümetin vereceği bu artışın 'seçim rüşveti' olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Akyıldız, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının reel kayıplarını karşılamak ve her geçen gün artan vergi yükünün hafifletilmesi için 300 YTL seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti. Akyıldız, "Bu rakam en düşük memur maaşına 300 YTL ilave yapılarak yansıtılabilir. Rakam yüksek maaşlı üst kademe kamu görevlilerine çıktıkça azalabilen bir yapıda olabilir" dedi.

300 YTL ek artış önerisinden sonra bazı çevrelerin bunu "Hükümetten seçim rüşveti istiyorlar" şeklinde yorumladığına dikkati çeken Akyıldız, böyle bir düşünceleri olmadığını, amaçlarının kamu çalışanlarının hak kayıplarının telafi edilmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Seyyanen artış önerisini yazılı olarak da hükümete ilettiklerini anlatan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kimse bizden seçim ekonomisi uygulamamızı beklemesin" sözleriyle taleplerine sıcak bakmadıkları mesajını verdiğini dile getirdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, son dönemlerde gündemde sıcak yer edinen 'Türk-İş Kamu-Sen birleşmesi' konusunu da değerlendirdi. Birleşme konusunda Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç veya diğer konfederasyon başkanları ile bir görüşme yapmadığını anlatan Akyıldız, şöyle konuştu:

"Bizim gündemimizde şu anda böyle bir şey yok. Kamu-Sen buna sıcak bakar. Gelişmelere göre bunu değerlendirebiliriz. Böyle bir düzenleme olursa bizim herkese kapımız açık olacak. Bunlar konuşulup, değerlendirilir. Bu tek çatı altında mı olur, başka bir yöntem mi izlenir bilmiyorum. Ama Türkiye Kamu-Sen ile Türk-İş arasında böyle bir görüşme olmamıştır. Türkiye Kamu-Sen büyüktür, güçlüdür, birleşmeden çok, herkesin üye olabileceği bir konfederasyon olarak varlığını devam ettirecektir. Biz 4688 sayılı sendikalar yasasına tabiiyiz. Böyle bir düzenleme için Anayasa'da da bir takım düzenlemeler olabilir mi, bilmiyorum. 'İşçi' veya 'memur' tanımı yerine 'çalışan' ifadesi konulabilir. Böylece üye olmak için işçi veya memur ayırımı ortadan kaldırılabilir. İsteyen istediği konfederasyona üye olabilir. Türkiye Kamu-Sen herkesin üye olabileceği bir konfederasyon eğilimindedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber