İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık personeli unvan değişikliği sınavını bekliyor

Sağlık Bakanlığı çalışanları geçen yıl ilan edilen ancak daha sonra yönetmelik değişikliği gerekçe gösterilerek iptal edilen unvan değişikliği sınavının yeniden ilan edilmesini bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık personeli unvan değişikliği sınavını bekliyor

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını" ilan etmiş ancak 25 Ekim'de 2016 tarihinde Bakanlık web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmeliği nedeniyle sınavların iptal edildiğini açıklamıştır.

Yani, Genel Yönetmelikte yapılan değişikliklere istinaden bu sınavın iptal edildiği belirtilmiştir.

O tarihten bu yana yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmadığı gibi resmi bir açıklama da yapılmamıştır. Sağlık Bakanlığında memuriyete başladıktan sonra anayasal hak olan eğitim hakları doğrultusunda mesleki üst öğrenim bölümlerini ve diğer branşları okuyan sağlık çalışanları işe girdikleri unvanları ile çalıştırıldıkları için son okudukları branşlarda görev yapamamaktadır. Her yıl en azından iki yılda bir yapılması gerekirken düzenli yapılmayan unvan değişikliği sınavı nedeniyle unvan mağduru binlerce sağlık çalışanı oluşmakta ve bu sayıya yeni mezunların eklenmesi ile bu durumda yeni personel alımlarıyla mağdur sayısı her geçen gün artmaktadır.

"Görevde yükselme ve Unvan değişikliği sınavları" iptali sonrasında Sağlık Bakanlığınca adımlar atılması ve açıklama yapılması konusunda tarafımıza ilgili personel tarafından her gün yoğun talep gelmektedir.

Sağlık personelinin hem çalışıp hem okuyarak aldığı Üniversite diplomaları ile çoktan hakkettikleri unvanlarda çalışmaları en doğal haklarıdır. Bu konuda mağduriyetin giderilmesi adına zaten öncesinde alt yapısı ve planlaması yapılan Unvan Değişikliği Sınavı bir an önce ilan edilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber