'ByLock' kullanmadıkları belirlenen 2 öğretmen tahliye edildi

Sanıklar, tutukluluk süreleri ve "ByLock" kullanmadıkları dikkate alınarak tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2017 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ByLock' kullanmadıkları belirlenen 2 öğretmen tahliye edildi

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddia edilen 2 eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Sebahattin D. ve avukatı Tuncay Kılınboz, katıldı.

Duruşmada, D.'in kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

Mahkeme heyetince, hakkında FETÖ'nün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğu yönündeki suçlamalar hatırlatılan Demir, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Demir, terör örgütü üyesi olmadığını belirterek, avukatı K.'un yeni atanmasından dolayı savunma için ek süre istedi.

Sanığın avukatı Kılınboz da Demir'in 7 aydır tutuklu bulunduğunu ve "ByLock" kullanmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

Mahkeme de avukatın savunmasını göz önünde bulundurarak, aynı gerekçelerle sanık D.'in yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, Demir'in savunmasını hazırlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemede görülen bir başka davanın duruşmasında ise aynı suçtan yargılanan eski öğretmen Fatih Y. ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Yılmaz'ın avukatı Adem Yakar da hazır bulundu.

Yılmaz, kimlik tespiti sonrası yaptığı savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, 10 yıllık meslek hayatında sadece 4 ay Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğunu ve geçen yıl haziran ayında da sendikadan ayrıldığını dile getirdi.

Mahkeme, Y.z'ın tutukluluk süresi ve ilk belirlemelere göre "Bylock" kullanmadığını göz önünde bulundurarak tahliyesini kararlaştırdı.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 2 ayrı iddianamede, FETÖ'nün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yapmak ve örgütle irtibatlı Aktif Eğitim Sendikasına üye olmakla suçlanan eski öğretmenler Sebahattin D. ve Fatih Y.ın "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gaziantep'te, 'ByLock' kullanmadıkları belirlenen 3 kişi tahliye edildi Kayseri'de FETÖ tutuklusu 4 sanık tahliye edildi. Mahkeme, Bylock'u kullanıp kullanmadıklarının araştırılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber