İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Kadrolarına Atananlara Nakil Kolaylığı

8.5.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile Bakanlık merkez teşkilatı kadrolarına atananlar ile İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürü ve Hastane Müdür Yardımcısı kadrolarına vekaleten veya görevlendirme ile atananlardan en az 6 ay süreyle bu görevlerde fiilen çalışmalara nakil dönemlerine bağlı kalınmaksızın eski hizmet bölgelerine veya başka hizmet bölgelerine atanma imkanı getirilmiştir.

Haber Giriş : 09 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan değişilik iki başlık altında şu şekilde toplanabilir:

1) Bakanlık merkez teşkilatı kadrolarına hizmet süresi tamamlanması şartı aranmadan, nakil dönemlerine ve hizmet bölgelerine bağlı kalınmaksızın nakil yapılabilecektir. Bu şekilde nakli yapılanlar daha sonra eski görevlerine nakil dönemlerine bağlı kalınmaksızın atanabilecektir. Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı kadrolarında nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle Bakanlık merkez teşkilatı kadrolarına atanan personele nakil kolaylığı getirilmektedir. Ancak, 657 sayılı Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik"in 22'inci maddesi hükümleri gereğince Bakanlık merkezinde geçen hizmetler, bölge hizmetinden sayılamayacaktır.

2) İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürü ve Hastane Müdür Yardımcısı kadrolarına vekaleten (657 sayılı Kanun Madde 86) veya görevlendirme (657 sayılı Kanun Madde 88) ile atananlardan en az 6 ay süreyle bu görevlerde fiilen çalışmaları şartıyla nakil dönemlerine bağlı kalmaksızın başka hizmet bölgelerine atanabileceklerdir. Bakanlık bu düzenleme ile sayılan unvanları görevlendirme veya vekalet suretiyle gören personeline nakil kolaylığı getirmektedir.


YENİ DÜZENLEME
Geçici Görevlendirmeler ile Merkez Teşkilatı ve Yöneticilik Kadrolarına Yapılacak Atamalar
Madde 20 ?
Bakanlık merkez teşkilatı kadrolarına hizmet süresi tamamlanması şartı aranmadan, nakil dönemlerine ve hizmet bölgelerine bağlı kalınmaksızın nakil yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılanlar, 8 inci maddede belirtilen dönemlere bağlı kalmaksızın daha önce bulundukları hizmet bölgelerine naklen atanabilir. Bakanlık merkezinde geçen hizmetler, bölge hizmetinden sayılmaz.

Görevlendirilecek yerin kadro standardını aşmamak ve her seferinde üç ayı geçmemek kaydıyla, talep üzerine veya re'sen, görev yerinin dışında Bakan oluru ile geçici görevlendirme yapılabilir.

İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürü ve Hastane Müdür Yardımcısı kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesine göre vekaleten atananlarla, bunlardan kendilerine aynı Kanunun 88 inci maddesine göre ikinci görev verilenler en az altı ay süre ile bu görevlerde fiilen çalışmaları şartıyla nakil dönemlerine bağlı kalmaksızın başka hizmet bölgelerine atanabilirler."

ESKİ DÜZENLEME
Bölge Hizmetinden Sayılacak Süreler
Madde:20-
Hizmet bölgesine atandıktan sonra;
a)Yıllık, mazeret ve sağlık izinlerinin tamamı,
b)Yılda toplam 90 günü geçmeyen geçici görev süreleri,
c)Kanun'un 86'ıncı maddesi uyarınca bir görevin vekalet ile veya aynı Kanun'un Ek 8'inci ve 9'uncu maddelerine göre geçici süreli görevlendirme ile yürütülmesi durumunda, bu sürelerin tamamı,
d)Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurların Kanun'un 143'üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi halinde açıkta geçen sürelerin tamamı,
e)Hizmet İçi Eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı,
f)Hizmet bölgesi dışında, hizmetin gereği olarak Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Yabancı Diller Eğitim Merkezinde başarılı geçen sürelerin tamamı,
(a)bendinde belirtilen süreler, memurun görev yaptığı bölge hizmetinden, diğer bentlerde belirtilen süreler ise bu sürelerin geçirildiği yerin bölge hizmetinden sayılır.

Memurlar.net'in notu: Yönetmelik değişikliğinde sanki bölge hizmetinden sayılacak sürelerin kaldırılıdğı izlenimi doğmaktadır. Ancak yönetmeliğin eski halinde yer alan ve bölge hizmetinden sayılacak süreleri düzenleyen hükümler, "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik"te aynen yer almaktadır. Bu açıdan bu konuda bir değişilik bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber