Öğretmen: Bylock'u telefonuma Müdür Yardımcısı yükledi

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2017 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen: Bylock'u telefonuma Müdür Yardımcısı yükledi

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen öğretmen tutuklu sanık Salim Bülent Gökçe, yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan Gökçe, Antalya'nın Elmalı ilçesinde 12 yıl idarecilik yaptığını, 2008-2014 yılları arasında ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olduğunu ve ilçe müdürlüğüne vekaleten baktığını belirtti. 2016 yılında geçirdiği bir soruşturma nedeniyle Manavgat ilçesinde görevlendirildiğini belirten Gökçe, Kimse Yok mu Derneğine para yollamadığını, Bank Asya'da hesabı olduğunu, cep telefonunda örgütün gizli haberleşme sistemi "Bylock"un yüklü olmasının ise kullandığı telefonu zaman zaman müdür yardımcılarına vermesinden kaynaklandığını iddia etti.

Tanık olarak dinlenen Mehmet Arpuz ise sanığın kendisini sohbetlere davet ettiğini ancak kendisinin katılmadığını savundu. Bakanlık müfettişliği sınavının 2009 yılındaki yazılısını birinci olarak kazandığını belirten Arpuz, "Sanık bana yazılıyı kazanırsam mülakatta yardımcı olacağını söylemişti. Sanığın o tarihlerde Fetullah Gülen grubuyla alakalı olduğunu düşünüyordum." dedi.

Daha sonra yapılan sözlü mülakatta 53 aldığını ifade eden Arpuz, "Ben o tarihte, yani 2009 yılında bakanlık müfettişliği sınavını kazananların cemaatçi olduğunu, Salim Bülent Gökçe'nin cemaat içinde müfettişlik sınavlarının sonucuna müdahale edecek kadar aktif olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Gökçe'nin "Silahlı terör örgütüne üye" olma suçlamasıyla tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Gülsem Adam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber