Nakli Yapılan Sağlık Personeli, İstemesi Halinde İki Ay İçinde Naklen Atamayı İptal Ettirebilecek

Sağlık Bakanlığınca 8.5.2004 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişikliğin çok önemli yönlerinden birisi "naklen atamanın iptaline" ilişkin yeni bir düzenleme getirmesidir. Bu konu sıklıkla sitemize de sorulan bir konudur. Sağlık Bakanlığı yaptığı düzenlemede, naklen ataması yapılan sağlık hizmetleri sınıfında görevli personelin "atamanın tebliğ tarihinden itibaren en çok iki ay içerisinde sicil amirleri aracılığı ile iptalini istemeleri halinde atamaları talepleri doğrultusunda iptal edileceğini" belirtmiştir.

Haber Giriş : 09 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu düzenleme gereğince hem kurum içi hem de kurumlararası nakil yoluyla SağlıkBakanlığına bağlı kurumlara atananlar iki ay içinde başvurmaları kaydıyla nakil atamasını iptal ettirebilecektir. Buna göre, Haziran döneminde naklen ataması yapılan ve bu konuya ilişkin olarak örneğin 20.06.2004 tarihinde ilgiliye tebliğ edilen bir işlemde, naklen atanan personel, en geç 20.08.2004 tarihine kadar başvurması halinde atamasını iptal ettirme hakkına sahiptir.

YENİ HÜKÜM
Madde 26 ? Bu Yönetmelik çerçevesinde yapılacak nakillerde;

a) Kurum içi naklen atamalarda Haziran dönemi atamaları için Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar, Eylül dönemi atamaları için Temmuz ayının başından Ağustos ayının sonuna kadar en çok üç yer tercih ederek, EK-2 sayılı "Atama ve Nakil Talep Formunu" doldurarak varsa ekleriyle birlikte sicil amirleri aracılığı ile Bakanlığa,

b) Kurumlararası naklen atamalarda Şubat dönemi atamaları için Aralık ayının başından Ocak ayının sonuna kadar, Mayıs dönemi atamaları için Mart ayının başından Nisan ayının sonuna kadar, Ağustos dönemi atamaları için Haziran ayının başından Temmuz ayının sonuna kadar, Kasım dönemi atamaları için Eylül ayının başından Ekim ayının sonuna kadar, eş durumu hariç, en çok üç yer tercih ederek kendi isteğiyle Bakanlığa,

müracaat ederler.

Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde atanan personelin, söz konusu atamaların tebliğ tarihinden itibaren en çok iki ay içerisinde sicil amirleri aracılığı ile iptalini istemeleri halinde atamaları talepleri doğrultusunda iptal edilir.

Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan müracaatlar işleme konulmaz."

ESKİ HÜKÜM
Başvuru Şekilleri

Madde:26-(Değ. R.G.: 4.5.2002/24745) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen nakil döneminin sonuna kadar hizmet bölgelerinde çalışma sürelerini tamamlamış veya tamamlayacak durumda olan personel Mayıs dönemi atamaları için, o yılın Ocak ayının başından Mart ayının sonuna kadar, Eylül dönemi atamaları içinse 15 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında, 7 nci maddedeki kriterlere göre atanacağı bölgeden en çok üç yer tercih ederek EK-2 sayılı Atama ve Nakil Talep Formunu doldurarak var ise ekleriyle birlikte Bakanlığa, sicil amirleri aracılığı ile intikal ettirirler.

Personelin talepte bulunmaması, bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına engel teşkil etmez. Talepte bulunmayanların atamaları re'sen yapılır.

13'üncü maddedeki mazeretlerden yararlananlar, süre kaydına bağlı olmaksızın başvurabilirler.

Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan müracaatlar işleme konulmaz.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber