Prof. Dr. Görmez: Talimat imamlara değil müşavirlere

Prof. Dr. Görmez, Almanya'nın, 'casusluk' faaliyeti olarak nitelediği talimatın, ülkedeki DİTİB imamlarına değil, büyükelçiliklerdeki müşavir ve ataşelere gönderildiğini söyledi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Şubat 2017 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Prof. Dr. Görmez: Talimat imamlara değil müşavirlere

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) camilerinde görev yapan bazı imamların Ankara'ya bilgi notları göndererek 'casusluk' yaptığı iddialarına, "Hiçbir din görevlisinin görev tanımı dışında bir faaliyete yönelmesine asla müsaade edilmemiş, bu süre zarfında illegal olarak nitelendirilebilecek herhangi bir vakaya rastlanmamıştır" karşılığını verdi. Almanların da aralarında bulunduğu yabancı gazetecilerle bir araya gelen Görmez, iddiaya konu olan yazının DİTİB imamlarına değil, 9. Avrasya İslam Şurası öncesi büyükelçiliklerde ve başkonsolosluklarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı temsil eden müşavir ve ataşelere gönderildiğini; ana konusunun ise din eksenli istismar ve şiddetten korumak olduğunu söyledi.

TERÖRİST AYRIMI YAPMAYIZ

Prof. Dr. Görmez, "Büyükelçiliklere gönderdiğimiz yazı, bir terör örgütüyle ilgilidir, şahıslarla değil, Batılı dostlarımıza, Avrupalı dostlarımıza anlatmakta zorlandığımız husus budur" dedi. Bir gazetecinin yazıda, 'FETÖ üyelerinin belirlenmesinin istendiğini' söylemesi üzerine, Görmez, "Başkaları teröristler arasında ayrım yapabilir, bazılarını kendi düşüncesine daha yakın addedebilir ama Diyanet İşleri Başkanlığı, terör odakları arasında ayrım yapmaz. Vatandaşımızı DEAŞ'tan korumakla nasıl mükellefsek, 40 yıl dini istismar ederek kendi halkına, milletine topları, uçakları, tankları yönelten, FETÖ ve benzerlerinden de korumakla mükellefiz" ifadesini kullandı.

İFTİRA KAMPANYASI

Mehmet Görmez, Anayasayı Koruma Dairesi'nin 'Casusluk faaliyeti yoktur' diye açıklama yapmasına rağmen, iyi niyet çerçevesinde Türkiye'deki görevlerine geri dönen imamların evlerine baskın yapılmasının anlaşılmaz olduğunu da dile getirdi.

İSLAMİYET HEBA EDİLEMEZ

İslam dininin Avrupa'daki seçimler öncesi siyasi polemiklere heba edilemeyecek bir değer olduğunun altını çizen Görmez, "İslamofobik nefretin bir yarış haline getirilmesi kabul edilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber