Bakanlar Bozdağ, Soylu ve Çelik Şanıufra'da incelemelerde bulundu

Bozdağ, Soylu ve Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının yapıldığı alanda incelemede bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2017 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlar Bozdağ, Soylu ve Çelik Şanıufra'da incelemelerde bulundu

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının yapıldığı alanda incelemede bulundu.

Ankara'dan özel uçakla Şanlıurfa'ya gelen bakanlar Bozdağ, Soylu ve Çelik, helikopterle GAP Havaalanından Viranşehir ilçesine geçti. Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine giderek beraberindekilerle inceleme yapan Bakanlar, daha sonra olayla ilgili Vali Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'ndan bilgi aldı.

Evleri hasan gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileten Bozdağ, Soylu ve Çelik, patlamanın etkisiyle hasar gören bir binayı inceledikten sonra Viranşehir Adliye Sarayına geçti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, "(Viranşehir'deki terör saldırısı) Bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi, bir yönüyle doğru ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehirliye dönük bir saldırı olduğunu, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının gerçekleştirildiği alanda incelemede bulunduktan sonra, Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı.

Dün akşam olayı duyar duymaz, İçişleri ve Adalet bakanıyla irtibat kurduklarını, hemen ilk fırsatta Viranşehir'e intikal ettiklerini aktaran Bakan Çelik, "Tabii bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi, bir yönüyle doğru ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehirliye dönük bir saldırı olduğunu, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum. Halen Türkiye'de ve bölgede bu canilerin ne yapmak istediğini görmeyenler varsa, hissetmeyenler varsa Viranşehir'deki acı tabloyu gelip görmelerini ve bu canilerin ne yapmak istediğini onların da hissedeceği inancı içerisindeyim. Ve telin ediyoruz, lanetliyoruz." diye konuştu.

Bakan Çelik, "Bu insanlıktan nasibini almayanlara Sayın bakanlarımın ifade ettiği gibi gerekli cezaları inşallah millet gönlünde, beyninde verecektir. Adli merciler de hukuk çerçevesinde cezalarını vereceklerdir. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Viranşehirimize, Şanlıurfamıza tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber