'Teröristin karşısında, devletimizin yanındayız'

SİME-Sen Genel Başkanı Dursun: "Kimden gelirse gelsin, kim olursa olsun terörün ve teröristin karşısında, terörle mücadelede devletimizin, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu, bu mücadelede asker-sivil ayrımı yapmadan, vazifemizin de gereği olarak el ele, omuz omuza yaptığımız görevin, terörün kökünü kazıyıncaya kadar süreceğini deklare ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2017 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Teröristin karşısında, devletimizin yanındayız'

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-Sen) Genel Başkanı Serdar Dursun, kimden gelirse gelsin terörün ve teröristin karşısında, güvenlik güçlerinin ve devletin yanında olduklarını belirterek, "Bu mücadelede asker-sivil ayrımı yapmadan, vazifemizin de gereği olarak el ele, omuz omuza yaptığımız görevin, terörün kökünü kazıncaya kadar süreceğini deklare ediyoruz." dedi.

Dursun, bir otelde düzenlenen toplantıda, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TBMM'de görev yapan sivil memurların yetkili sendikası olarak başta üyeleri olmak üzere sivil memur arkadaşlarının da kazanımlarının geriye gitmemesi ve yeni kazanımlar elde etmesi yönündeki çalışmalarının hızla devam edeceğini söyledi.

Merasim Sokak'ta geçen yıl gerçekleşen terör saldırısını kınayan Serdar Dursun, saldırının sivil memur tarihine kanla yazıldığını belirterek, "Merasim Sokak patlamasında yitirdiğimiz, cennete uğurladığımız asker ve sivil 29 canımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dursun, nereden ve kimden gelirse gelsin terörle mücadeleye devam edileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"SİME-Sen olarak kimden gelirse gelsin, kim olursa olsun terörün ve teröristin karşısında, terörle mücadelede devletimizin, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu bu mücadelede asker-sivil ayrımı yapmadan, vazifemizin de gereği olarak el ele, omuz omuza yaptığımız görevin, terörün kökünü kazıncaya kadar süreceğini deklare ediyoruz. Ülkemiz çok yakın tarihte büyük bir darbe girişimini, hem yönetenlerimizin hem de milletimizin feraseti, gayreti ve kahramanlığıyla başarılı şekilde atlatmış, milli birlik beraberliğimizle demokrasiye olan bağlılığımız tüm dünyaya gösterilmiştir."

Sendika olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren tedbir aldıklarını belirten Serdar Dursun, "Birlik ve karargahlarda görev yapan üyelerimize ve sivil memurlara yönelik yayınlamış olduğumuz 'Emir komuta zinciri içerisinde kalın, darbeciler tarafından verilecek hiç bir emre uymayın' talimatımız ve sendika yönetimi olarak bu talimatı büyük bir vatanseverlik örneği olarak karar defterimize yazıp üyelerimizin arkasında durmuş olmamız, sivil memurun 15 Temmuz darbe girişimi karşısında demokrasinin sigortası olmasında büyük rol oynamıştır." diye konuştu.

Dursun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kanunu'nda yapılan değişikliğe işaret ederek, "Sivil memurun asker kişi sıfatına dahil edilmiş olması bizler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Sivil memur, disiplin hükümleri açısından asker kişi gibi değerlendirilemez. Yapılan bu yanlışlıktan bir an önce geri dönülmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Şehitlerimize çok büyük minnet borcumuz var"

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise Merasim Sokak'ta gerçekleşen terör saldırısının PKK tarafından birlik ve beraberliğe karşı düzenlenen bir saldırı olduğunu vurgulayarak, "Pek çok arkadaşımızı o patlamada şehit verdik. Bunların içinde sivil memurlar da vardı. Onların şehadetinin seneyi devriyesi, o yüzden her şeyden evvel şu vazifeyi yerine getirelim ki onların aziz ruhları önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber