YouTube reklamları kaldırma kararı aldı

Popüler video sitesi YouTube, kullanıcılarının aniden karşısına çıkan ve kapatılmasına müsaade edilmeyen 30 saniyelik reklamları kaldırma kararı aldı. Kullanıcılarının şikayetlerine kulak veren firma, YouTube üzerinden yaptığı açıklama ile 2018 yılında köklü bir değişikliğe giderek söz konusu reklamları da kaldıracağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2017 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
YouTube reklamları kaldırma kararı aldı

Dünyanın en popüler video sitesi YouTube, kullanıcılarının yaptığı şikayete kulak vererek reklamlar konusunda düzenlemeye girme kararı aldı. En çok şikayet edile 30 saniyelik reklamlar, zorunlu gösterimlerinde dolayı oldukça can sıkıcı hal almaya başladı. YouTube kanalından yapılan açıklama ile şirket köklü değişime kararını bildirdi. Söz konusu reklamlarında kaldırılacağı müjdesini kullanıcılarına bildirdi.

Popüler video sitesi para kazanabilmek için zorunlu ve videonun ortasında aniden çıkan reklamları izleyicilere gösteriliyordu. Video sitesi bu sorunu kaldırarak yeni yöntemler üzerinde çalışma kararı aldı. Bu atılıma ise neden olan en baş etken, YouTube'un daha önce aldığı uzun video kararı olduğu belirtiliyor.

YouTube bildiğiniz gibi medya şirketlerinin hazırladığı uzun süreli videolarla dolmaya başladı. Buda kısa süreli içerik üreticileri bir hayli zor duruma soktu. Lakin YouTube uzun süreli videolarla daha fazla ve uzun süreli reklam gösterebilme imkanı buldu. Bu durumu göz ardı edemeyen firma, reklam sayısını ve çeşitliliğini arttırarak kullanıcılara sundu. Buda YouTube'un reklam gelirlerini katlamasına neden oldu Söz konusu reklamların sayısı videolarda oldukça sıklaşması ve yayınlanan reklamların zorunlu hale getirilmesi özellikle 30 saniyelik reklamların kullanıcıya gösterilmesi durumu oldukça dayanılmaz hale getirdi. Kullanıcıların şikayetlerine cevap veren YouTube, 30 saniyelik reklamlardan vaz geçme kararı aldı.

Yapılan açıklamada belirtildiği üzere firma, YouTube üzerinde köklü bir değişikliğe giderek 2018 yılında 30 saniyelik videoları kaldıracağını belirti. 2018 yılı biraz geç bir tarih olsa da en azında kaldırılacak olması şimdilik kullanıcıları için sevindirici bir haber. İki tarafı da üzmek istemeyen YouTube, yeni bir çözüm üzerine çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber