Bakan Eroğlu: Bu günde 26 müjdeyle geldim

Bakan Eroğlu:"Bizim kültürümüzde vardır, bir yere giderken mutlaka bir hediye ile gidilir. Bizim de hediyemiz buraya gelirken yatırımlar olacaktır. Bu günde 26 müjdeyle geldim"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2017 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu: Bu günde 26 müjdeyle geldim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Demokrasiye biz sahip çıkıyoruz, bayrağımıza ve devletimize biz sahip çıkıyoruz. Rejim değil, hükümet yönetim sistemi değişiyor. Çok başlılıktan, hızlı karar alan, istikrarlı bir yönetim geliyor. Dolayısıyla istikrar için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz." dedi.

Açılış ve temaslarda bulunmak üzere Edirne'ye gelen Bakan Eroğlu, Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti Bir süre Vali Özdemir ile görüşen Eroğlu, daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek kente yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra temel atma ve orman köylülerine sertifika dağıtım törenlerine katıldı.

Edirne'ye her geldiğinde açılış ve temel atma törenlerine katıldığını anımsatan Eroğlu, ''Bugün de Allah'a şükür 11 tane tesisin temelini atacağız. 11 tesis dedim ama irili ufaklı 12 tane daha dere ıslahı var. Onları da dikkate aldığımızda 23 tesisin temelini atacağız. Toplam maliyeti 36 milyon lira. Bu yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' diye konuştu.

Trakya'da sulama ve dere ıslahlarının özellikle köylerde büyük önem taşıdığını anlatan Eroğlu, aksi taktirde derelerin taşması sonucu köyler ve ekilebilir alanların zarar gördüğünü vurguladı.

Edirne'ye gelirken temeli atılacak tesislerin dışında eli boş gelmediğini aktaran Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bizim kültürümüzde vardır, bir yere giderken mutlaka bir hediye ile gidilir. Bizim de hediyemiz buraya gelirken yatırımlar olacaktır. Bugün de 26 müjdeyle geldim. Bakanlığımıza bağlı birçok birimin sizlere yatırım müjdeleri var. Bugün biz bakanlığı kapattık. Bütün genel müdürlerimizle buraya geldik. Tek tek bunları saymayacağım. Sizlere dağıtacağımız kitapçıkta hepsi yazıyor. Geçen sene geldiğimde hatırlarsanız 101 müjde vermiştim. Şimdiki verdiklerimle 127 müjde oluyor. Bunlar ne oldu diye sorarsanız, kitapçıklarda var. 101 müjdenin 70'i tamamlandı. Gerisi yapılıyor. İşte bizim farkımız bu. Biz sözümüzün eriyiz. Biz yaparız onlar konuşur.''

AK Parti hükümetinin şimdiye kadar Edirne'ye 11 milyar lira yatırım yaptığını ifade eden Bakan Eroğlu, kentin kendi hükümetleri döneminde yapılan yatırımlarla büyüdüğünü söyledi.

Edirne'ye 6 baraj, 28 tane de gölet inşa ettiklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, Türkiye'de en çok baraj ve gölet inşaatını Edirne'de yaptıklarını aktardı.

- Kanal Edirne Projesi

Kanal Edirne Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini bildiren Eroğlu, projenin kenti taşkınlardan koruyacağını anlattı.

Tüm iş makinelerinin kanalın yapımında çalıştığını, işlerin yıldırım hızıyla ilerlediğini belirten Bakan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Size ben teşekkür borçluyum. Kanalın yapımı biraz gecikti biliyor musunuz. Sebebi de bu dev makineler 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece bütün yolları kapattı. FETÖ'cü hainlerin çıkışlarını engelledi. Helal olsun. Serhat şehri Edirne 15 Temmuz'da da alçak terör örgütüne burada geçit vermedi. Milletimizin kararlılığı sayesinde darbe girişimi tamamen püskürtüldü. Dolayısıyla iş makineleri bir ay kadar projede çalışamadı, nöbet bekledi ama artık inşallah hızla ilerliyoruz. En kısa zamanda tamamlayacağız.''

- Referandum süreci

Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin kararı milletin vereceğini dile getirdi.

Referandumun bir rejim değişikliği olmadığının altını çizen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz, demokrasiye biz sahip çıkıyoruz, bayrağımıza ve devletimize biz sahip çıkıyoruz. Rejim değil, hükümet yönetim sistemi değişiyor. Çok başlılıktan, hızlı karar alan, istikrarlı bir yönetim geliyor. Dolayısıyla istikrar için 16 Nisan'da 'Evet' diyoruz. Özellikle ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için 'Evet' diyoruz.''

AK Parti Edine Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Valisi Günay Özdemir de törende birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılışını gerçekleştirerek, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Törene, Devlet Su İşleri Genel Müdür Murat Acu, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı ile Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber