Lise öğrencisini üvey babası öldürmüş

Üvey babanın ardından cinayet öncesi akıl danıştığını iddia ettiği arkadaşının yanı sıra öldürülen gencin annesi de gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2017 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencisini üvey babası öldürmüş

İzmir'in Menemen ilçesinde bir haftadır kayıp lise öğrencisinin cesedinin, Manisa'daki bir su kuyusunda bulunmasıyla ilgili üvey babanın ardından, cinayet öncesi akıl danıştığını ileri sürdüğü arkadaşı ile gencin annesi de gözaltına alındı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cinayeti işlediğini itiraf eden ve dün gözaltına alınan üvey baba M.M'nin ifadeleri doğrultusunda, arkadaşı Y.K ile liseli gencin annesi E.M gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınan zanlı sayısı 3'e çıktı.

Öte yandan soruşturma devam ederken, olaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Menemen'deki bir öğrenci yurdunda çalıştıkları sırada tanışarak evlenen annesi ve üvey babasından ayrı yaşayan Ahmet Çoşkun'un aynı yurtta kaldığı, hafta sonlarını annesinin evinde geçirdiği kaydedildi.

Öğrenci yurdunun muhasebe işlerini yapan üvey babanın, aynı zamanda yurtta kalanlara dersler verdiği, Ahmet Çoşkun'u da annesi ile yaptığı evlilik öncesinde tanıdığı öğrenildi.

Üvey baba M.M ile 4 aylık hamile olan anne E.M arasında Çoşkun'un durumuyla ilgili tartışmalar yaşandığı ileri sürüldü.

Olay günü annesi ile dedesinin Esat Paşa Mahallesi Yavuz Sokak'taki evine giden Ahmet Çoşkun'un, annesinden evde unuttuğu bir şeyi almak için izin alıp çıktığı, kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Olayın polise bildirilmesi sonrası yaklaşık 1 hafta süren arama çalışmalarına üvey baba M.M'nin de katıldığı kaydedildi.

Sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf eden üvey baba M.M'nin ifadesinde, cinayet öncesi danıştığı arkadaşı Y.K'nın, "Kafasına sopayla vurursun götürür atarsın temiz iş olur" dediğini ancak cinayet sırasında kimseden yardım almadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Zanlıların Menemen Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Liseli gencin cesedi üzerindeki İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ise yarın tamamlanabileceği belirtiliyor.

- Komşuları şaşkın

Cinayetle ilgili AA muhabirine açıklama yapan gencin annesinin arkadaşı Hatice Kurnaz, liseli gencin kaldığı yurtta hocalığını yapan üvey babası ile eskiden beri tanışıklığı bulunduğunu, annesiyle evlenmesini kendisinin istediğini savundu.

Annenin komşusu Duygu Burcu Gür ise, ''Ahmet çok iyi bir çocuktu. Bu nasıl bir canilik. Kahrolduk. Biz o adamı tanıyamamışız. Üvey babası yurttan Ahmet'in hocasıydı. Ahmet annesine 'Ne olur anne sen hocamla evlen' demiş. Kaybolduktan sonra Ahmet'in dayısıyla birlikte her yere üvey babası koştu. Nasıl bir vicdandır anlamadım. Biz artık kime güveneceğiz bilmiyorum. Neden yaptığını bilemiyoruz.'' diye konuştu.

- Olay

Menemen Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ahmet Çoşkun, 12 Şubat'ta Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki evlerinden ayrılmış, haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Üvey babasının cinayeti itiraf etmesi ve yer göstermesi sonrası liseli gencin cesedi, 19 Şubat'ta Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki su kuyusu içinde ayağına taş bağlanmış şekilde bulunmuştu.

1 haftadır kayıp olan lise öğrencisinin cesedi bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber