Memurlar, yarım zamanlı çalışma yönetmeliğini beklemekten yoruldu

Kamu çalışanlarına getirilen "YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA" konusu ile ilgili genel yönetmelik aylardır belli olmadı. Memurlar beklemekten artık yoruldu. Hükümet kadın istihdamını böyle mi teşvik ediyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlar, yarım zamanlı çalışma yönetmeliğini beklemekten yoruldu

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı geçen yıl başında getirilmiştir.

Ancak, konuyu Memurlar.Net olarak beş defa gündeme taşımamıza rağmen, Yarım Zamanlı Çalışma hakkından hangi memurların yararlanıp yararlanamayacağı noktasında hazırlanacak olan Bakanlar Kurulu Kararı bir türlü Resmi Gazete'de yayımlanmadı.

KONU İLE İLGİLİ YAPILAN HABERLER

1-11 Ekim 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

2-07 Kasım 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

3-21 Aralık 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

4-07 Ocak 2017 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

5-01 Şubat 2017 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

BÜYÜKANNE PROJESİ YARIM ZAMANLI ÇALIŞMANIN NE KADAR ACİL OLDUĞUNU GÖSTERDİ !

Son günlerde gündemde sıkça duyduğumuz "BÜYÜKANNE PROJESİ"nin kadın istihdamının desteklenmesi için hayata geçirildiği herkesin malumudur.

Söz konusu proje İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep'te yaşayan toplam 6 bin aile üzerinde ilk olarak uygulanacak. Torunlarının bakımlarını üstlenen Babaanne ve Anneannelere aylık 425 TL ödeme yapılacak.

Bu konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU yaptığı açıklamada, Büyükanne Maaşına 65 binin üzerinde başvuru olduğunu ve yoğun talep nedeniyle kayıtların dondurulacağını ifade etmiştir.

Pilot olarak sadece on şehirde uygulamaya geçecek bu projeye yapılan başvuru sayısı, genel anlamda kadın istihdamını ve çocuğun ailesiyle büyümesini destekleyen düzenlemelerin toplumda nasıl karşılık bulduğu hususunda önemli bir gösterge olmuştur.

YARIM ZAMANLI ÇALIŞMADAN MEMUR ÜMİDİNİ YİTİRİYOR !

Yukarıda bahsettiğimiz üzere, toplumsal olarak annenin istihdamını ve özellikle çocuğun aile ile büyümesini kolaylaştıracak düzenlemelere gerçekten çok ihtiyaç var.

Bu ihtiyaçları kamu çalışanları adına giderecek en önemli düzenleme yapılalı yaklaşık bir yıl olmasına rağmen, "YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA"nın detayları ile ilgili aylardır süren belirsizlik maalesef devam ediyor.

Ç:alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun Ocak ayı içerisinde yönetmelik yayımlanacak açıklaması üzerinden de uzun zaman geçmiştir.

Uzun lafın kısası, hükümet kadın istihdamını destekliyorum derken insanları bir yıldır boş yere ümitlendirmiştir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber