TÜBA Akademi Ödülleri için başvurular başladı

TÜBA Başkanı Acar: Bilim insanlarını takdir ve teşvik misyonu kapsamında verilen Uluslararası TÜBA Akademi 2017 Ödülleri için bugün başlayan başvuru süreci 29 Mayıs'a kadar sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2017 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TÜBA Akademi Ödülleri için başvurular başladı

- Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Ahmet Cevat Acar, bilim insanlarını takdir ve teşvik misyonu kapsamında verilen "Uluslararası TÜBA Akademi 2017 Ödülleri" için bugün başlayan başvuru sürecinin, 29 Mayıs'a kadar devam edeceğini bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, TÜBA'nın ödüllendirme ve Türkiye'nin uluslararası bilimsel ilişkilerini geliştirme misyonu çerçevesinde 2015 yılında başlatılan ödül programının, uluslararası akademiler dünyasında büyük ilgi gördüğünü belirtti.

TÜBA Akademi Ödülleri'nin bütün bilim insanlarına açık olduğunu ve her yıl fen ve mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimler olmak üzere 3 kategoride verildiğini anımsatan Acar, geçen yıl İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King, California Berkeley Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi'nin 2016 Akademi Ödüllerini kazandığını hatırlattı.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkılarının, TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirileceğini ve ödül sahiplerinin akademi konseyi tarafından belirleneceğini aktaran Acar, madalya, berat ve 30 bin dolardan oluşan ödülün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edileceğini vurguladı.

TÜBA Akademi Ödülleri sahiplerini buldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber