Eşini öldürttüğü iddia edilen kadına müebbet hapis

Adana'da eşini sevgilisine öldürttüğü iddiasıyla daha önce müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yargılanan kadına, yerel mahkemece aynı ceza verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2017 13:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Eşini öldürttüğü iddia edilen kadına müebbet hapis

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Gülşen Kaymak tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı

Öldürülen Halit Kaymak'ın yakınları ile tarafların avukatlarının da katıldığı duruşmada mahkeme başkanı, daha önce müebbet hapis cezası verilen sanık Gülşen Kaymak'la ilgili Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma kararını okudu.

Mahkeme başkanı, Yargıtay'ın kararında Kaymak'ın, "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan değil "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasının istendiğini belirtti.

Yargıtay'ın bozma kararına uyarak Kaymak'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezasını daha sonra müebbet hapse çevirdi.

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010'da merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'ndeki evinde boğularak öldürülmüş olarak bulunmuş, evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan çiftçi Asaf Şaşmaz hakkında "tasarlayarak öldürme", ona cinayette yardım ettiği iddia edilen maktulün eşi Gülşen Kaymak için de "eşini öldürmeye yardım" suçundan dava açılmıştı.

Sanık Şaşmaz, müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

Neşet Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber