Şehit Fethi Sekin'in adı parkta yaşatılacak

Eyüp'te şehit polis memuru Fethi Sekin'in adı verilen park törenle açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2017 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Fethi Sekin'in adı parkta yaşatılacak

Göktürk Mahallesi'ndeki parkta düzenlenen açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay ve Elazığ Dernekleri Federasyonu Faik İçmeli'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Aydın, şehit Sekin'in hatırasını yaşatmak parka ismini verdiklerini belirterek, parkta çocuklar, gençler ve anne-babaların hoşça vakit geçireceklerini söyledi.

Aydın, Sekin'in bir sembol olduğunu anlatarak, "Fethi Sekin, gerek kişiliği, gerekse sıfatıyla kahraman bir evladımız. Bu milletin şerefli bir evladı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet inşallah buna inanıyoruz. İstedik ki ismi bu parkta yaşasın, o bir semboldür ve bu parka gelenler, onun ismini her gördüklerinde onu tanısın. Onun şahsiyetini, onun fedakarlığını, insanlığını, onun bu millet ve devlet için canını feda edercesine bir fedakarlık içerisinde bulunmasını, hissetsin, algılasın, içselleştirsin ve ondan çıkarımlar yapsın." diye konuştu.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi işgal etme girişimi olduğunu ve milletin bu girişimi püskürttüğünü dile getirdi.

Başta Ömer Halisdemir olmak üzere, tüm şehitler ve gaziler sayesinde hain darbe girişiminin engellendiğini belirten Kubilay, "15 Temmuz'da ikinci kurtuluş mücadelemiz yaşanmıştır. Aziz milletimiz tüm dünyaya eşsiz bir kahramanlık örneği vermiştir. Bizlere düşen görev, Ömer Halisdemirleri, kahraman şehidimiz Fethi Sekinleri unutturmamak, aziz hatıralarını sürekli olarak yaşatmak. Bu bizim en öncelikli görevimiz." ifadelerini kullandı.

Elazığ Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik İçmeli de parka Sekin'in isminin verilmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vatan, bayrak, millet ve ezan için canlarını feda eden tüm şehitleri minnetle andıklarını ifade eden İçmeli, "Şehit Fethi Sekinler olduğu sürece, şehit Ömer Halisdemirler olduğu sürece, bu vatanı hiç kimse bölemeyecektir. Buna teşebbüs dahi edemeyeceklerdir." diye konuştu.

Emin İleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber