'EPDK, pek çok ülke için örnek teşkil ediyor'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji piyasasının en ücra köydeki vatandaştan en büyük şirketin yöneticisine kadar herkesi ilgilendirdiğini belirterek, "Bu piyasayı herkesin faydasını gözeterek, adaletle işletmek ve geliştirmek gibi zor ve hassas bir görevimiz var. Biz bunun bilincindeyiz ve bu gayretle çalışıyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'EPDK, pek çok ülke için örnek teşkil ediyor'

Yılmaz, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen EPDK'nın 15. kuruluş yıl dönümü programında konuştu.

Enerji piyasaların adil ve sürdürülebilir şekilde işleyişinin devamı için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Bu piyasayı herkesin faydasını gözeterek, adaletle işletmek ve geliştirmek gibi zor ve hassas bir görevimiz var. Biz bunun bilincindeyiz ve bu gayretle çalışıyoruz. Bunu yaparken olmazsa olmazımız her zaman istişare etmek. Sektör temsilcileriyle, tüketicilerimizle, bakanlıktaki arkadaşlarımızla hep istişare içerisinde ülkemiz için sektörümüz için doğruyu yapmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, düzenlemelerin hem vatandaşların çıkarlarını hem de özel sektörün menfaatlerini gözeterek yapıldığını söyledi.

- "EPDK, pek çok ülke için örnek teşkil ediyor"

EPDK'nın 15 yılı aşan deneyimiyle enerji piyasalarının serbestleştirilmesi ve düzenlenmesinde uygulamaları takip edilen bir kurum haline geldiğini anlatan Yılmaz, "Vatandaşlarımızın enerjiyi daha kaliteli kesintisiz ve daha ekonomik olarak kullanması, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemize kazandırılması, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Şunu gururla ifade edebilirim ki uluslararası iş birliklerimiz ile pek çok ülkenin düzenleyici kurum ve kuruluşları için örnek teşkil etmekteyiz." ifadelerin kullandı.

Yılmaz, 2016'nın zor bir yol olduğunu ve yaşanan olağanüstü süreçten EPDK'nın da etkilendiği belirterek, "Bunun neticesinde kurumdan bazı kanserli hücrelerin atılması da geleceğimiz adına kurumun daha iyi işleyen daha milli bir kurum olacağı konusunda bana bir cesaret verdi." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından EPDK'da yaşananlara ilişkin Yılmaz, "Şunu açıklıkla söylemek istiyorum, yaşadığımız o berbat günün ertesi günü bazı personelimiz gelip sayın Başkanım 'eğer bize 20 saat çalışmak düşüyorsa biz kesinlikle gocunmadan aşkla şevkle çalışmaya hazırız' dediler. Bu çalışma azmiyle bu vatan kaygısıyla böyle bir milli bakışın kurumumuzu nereye götüreceği konusunda müthiş bir umutla beslenmiş oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, kuruluşundan bugüne kadar EPDK'ya emek vermiş eski başkan ve kurul üyelerinin liyakate önem verdiğine dikkati çekerek, "Biz de bu gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Onlara eski demek çok doğru olmaz onlar eskimeyen arkadaşlarımız. Buradaki görevleri bittiğinde piyasada danışmanlık yapabiliyorlar. Enerji sektörümüze, ülkemize bilgi ve donanımlarından istifade ettirmek için gayret sarf ediyorlar" diye konuştu.

Muhsin Barış Tiryakioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber