Sanık astsubay, Halisdemir'in nasıl vurulduğunu anlattı

Ömer Başçavuş yanıma geldi. Kursta öğretmenimdi. Yanağımdan sıkmak suretiyle benimle konuştu. 'Nereden geldiniz?' diye sordu, Diyarbakır'dan geldiğimizi söyledim. Bana, Semih Terzi'yi sordu, 'Ne oluyor, ne yapıyoruz?' diye sordum, 'Benim de bir şeyden haberim yok, koruma nöbetçisiyim' dedi. Ön tarafa yürümeye başladı. Ben de bu esnada hücum yeleğimi düzeltmeye çalışıyordum. İki, üç el silah sesi geldi. Tabur komutanın (Fatih Şahin) ateş ettiğini gördüm. 'Ateş baskısı' emri üzerine ben de hedef küçülttüm. İki, üç el havaya ateş ettim. Halit Çelik'in çalıların arasında ateş ettiğini gördüm. Sağ çapraza doğru önde bir kişi, arkada da tabur komutanı bunlar koşuyordu. Bu esnada ateşi kestik. İki saniye sonra içeriden 'vurdum vurdum' diye ses geldi. Tabur komutanı Fatih Şahin, tim personelinin Halisdemir'e ateş etmesi üzerine ateş ettiğini iddia etti. Oysa ilk ateşi kendisi etti, 'ateş baskısı' emrini o verdi. Her şey görüntülerde açık.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanık astsubay, Halisdemir'in nasıl vurulduğunu anlattı

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın ikinci duruşması sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

ASTSUBAY HASAN AKSOY OLAYLARI ANLATTI

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan sanık eski Astsubay Hasan Aksoy, timde keskin nişancı olarak görev yaptığını, Diyarbakır'daki ÖKK üssünde bulundukları sırada tam teçhizatlı olarak hazırlanmaları için emir verildiğini söyledi.

Tim komutanı yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz'ın emri ile depodaki üç keskin nişancı tüfeği yanına alarak içtima alınına çıktığını belirten Aksoy, bu sırada 16. taburda da benzer bir hareketliliği gözlemlediğini, hazırlıklar tamamlandıktan sonra uçağa binmek üzere havaalanına hareket ettiklerini anlattı.

Bu esnada kendilerini taşıyan otobüsün radyosunda Başbakan Binali Yıldırım'ın "bir kalkışma olduğu ve kontrol altına alındığı"na dair açıklamalarını duyduklarını belirten Aksoy, "Havaalanına gittik, Ahmet Yüzbaşı 1. ve 3. timlerin hazırlanmasını istedi. Arkadaşlar arasında değişik söylentiler oluyordu. Herkes 'darbe kalkışmasıyla ilgili mi gidiyoruz' diye söyleniyordu. Genelkurmay'dan silah sesleri geldiği de söylendi. Sonra Genelkurmay'a gideceğimizi düşündük." ifadelerini kullandı.

AKSOY HELİKOPTERDEN İNDİĞİMİZDE ATEŞ AÇILABİLİR DEDİ

Uçaktan inmeden önce yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz'ın helikoptere binecek isimleri belirlediğini aktaran Aksoy, "Uçakta inmeye yakın, 'bazı kamuflaj giymiş kimselerin bize ateş edebileceği, böyle bir durumda karşılık vermemiz gerektiği' emri verildi." diye konuştu.

ÖMER HALİSDEMİR'LE KARŞILAŞMALARINI ANLATTI

Etimesgut'taki havaalanına indiklerinde kendilerini almaya gelen iki helikopterin hazır olduğunu, önceden belirlenen timle helikoptere bindiğini, Terzi'nin de bu helikopterde bulunduğunu ifade eden Aksoy, ÖKK karargahına geldiklerinde helikopterden indikten sonra şehit astsubay Ömer Halisdemir ile karşılaştığını söyledi. Aksoy, bundan sonra olanları şöyle anlattı:

"Ömer Başçavuş yanıma geldi. Kursta öğretmenimdi. Yanağımdan sıkmak suretiyle benimle konuştu. 'Nereden geldiniz?' diye sordu, Diyarbakır'dan geldiğimizi söyledim. Bana, Semih Terzi'yi sordu, 'Ne oluyor, ne yapıyoruz?' diye sordum, 'Benim de bir şeyden haberim yok, koruma nöbetçisiyim' dedi. Ön tarafa yürümeye başladı. Ben de bu esnada hücum yeleğimi düzeltmeye çalışıyordum. İki, üç el silah sesi geldi. Tabur komutanın (Fatih Şahin) ateş ettiğini gördüm. 'Ateş baskısı' emri üzerine ben de hedef küçülttüm. İki, üç el havaya ateş ettim. Halit Çelik'in çalıların arasında ateş ettiğini gördüm. Sağ çapraza doğru önde bir kişi, arkada da tabur komutanı bunlar koşuyordu. Bu esnada ateşi kestik. İki saniye sonra içeriden 'vurdum vurdum' diye ses geldi. Tabur komutanı Fatih Şahin, tim personelinin Halisdemir'e ateş etmesi üzerine ateş ettiğini iddia etti. Oysa ilk ateşi kendisi etti, 'ateş baskısı' emrini o verdi. Her şey görüntülerde açık."

ÖMER HALİSDEMİR'İ VURULDUĞU YERDEN ÇEKEREK GETİRDİK

- "Hemen hastaneye götürelim, konuşturur şebekeyi çökertiriz"

Başçavuş İsmail Çınar ile Ömer Halisdemir'i vurulduğu yerden çekerek, karargahın önüne getirdiklerini anlatan Aksoy, olay yerine gelen sıhhiyecilerin Halisdemir'in nabzını kontrol ederek, nabzını tespit ettiğini, kendisinin de "Hemen hastaneye götürelim, konuşturur şebekeyi çökertiriz" dediğini aktardı.

HALİSDEMİR YERDEYKEN İKİ EL DAHA ATEŞ EDİLDİ

Hasan Aksoy, daha sonra iki el silah sesi duyduğunu, sesin geldiği tarafa baktığında Üsteğmen Mihrali Atmaca'nın tabancasını kılıfına koyarken gördüğünü ama nereye ateş açtığını görmediğini savundu.

Semih Terzi'nin helikoptere taşınması için karargahın içine çağrıldığını ancak üzerindeki uzun namlulu silah nedeniyle sedyenin taşınmasına yardım etmediğini öne süren Aksoy, Tabur Komutanı Fatih Şahin'in kendisiyle GATA'ya gelmesini emrettiğini söyledi. Hastaneye geldiklerinden Terzi'nin acile alındığını anlatan Aksoy, GATA'da yaşananları da şöyle aktardı:

"Tabur komutanı da arkasından gitmek istedi, sivil giyimli bir kişi engel olmaya çalıştı. 'Buranın kurmay başkanı benim' dedi. Zekai Paşa'nın nerede olduğunu sordu. Tabur komutanı ona bir şeyler söyledi ama duymadım. 'Hastanede teçhizatlı durmayın' dedi. Bu sırada ÖKK personeli gazi yarbayımızı ziyarete gelen iki arkadaşı gördüm. Bunlar da ÖKK'dan yaralı geldiğini duyup yanımıza geldiler. Terzi'nin vurulduğunu söyledik. GATA Kurmay Başkanı tekrar geldi, 'Burada sivil vatandaşlar var silahları çıkarın' dedi. Tabur komutanı Şahin, 'Amirlerimi arayacağım, amirim değilsiniz' diye çıkıştı. O esnada F-16 bombası düştü, Kurmay Başkanı 'Birkaç şerefsiz kendi halkını bombalıyor, Allah belasını versin bunların. Nurcular" dedi. Aklımıza Başbakanımızın konuşması geldi, paralelciler diye düşündük."

- "Fatih Şahin'i öldürmeyi düşündüm"

GATA Kurmay Başkanının tutumu üzerine tabur komutanı Fatih Şahin'in kendilerine "Tarafınızı seçin" dediğini, bunun üzerine Kurmay Başkanının da "Bunları sicille tehdit edemezsin" diyerek karşı çıktığını aktaran Aksoy, "Hüseyin Başçavuş da 'tarafınızı seçin ne demek, bu nasıl laf' diye sordu. Tabur komutanı bu sorunun cevabını vermedi. Daha sonra silah ve teçhizatı çıkardık, ÖKK'dan bir başçavuşun aracının arkasına koyduğumuzu gören tabur komutanı, 'Ben size karışmıyorum, ne yaparsanız yapın' dedi." ifadelerini kullandı.

FATİH ŞAHİN, AKSAKALLI İLE KONUŞMAKTAN ÇEKİNDİ

GATA Kurmay Başkanı ile Fatih Şahin'in tartışmaya devam ettiğini aktaran Aksoy, Kurmay başkanının, Fatih Şahin'e telefonu uzatarak, "Al sana Zekai Aksakallı telefonda' dediğini, Şahin'in ise konuşmaktan çekindiğini anlattı.

Aksoy, "Zekai Aksakallı ile konuşma teklifini reddedince bir şok daha yaşadım. Şahin, nizamiyeden çıkacağını söyledi. Kurmay Başkanı da 'git seni linç etsinler' dedi. Tabur komutanı nizamiye doğru yürüdü." dedi.

Bu sırada, Ahmet Kemal Yılmaz Yüzbaşı'nın Hüseyin Oğuz'u arayarak, Semih Terzi'nin hain olduğunu söylediğini aktaran Aksoy, "GATA Destek Kıtaları Komutanı bizi muhafaza etti. Bu sıralarda." şeklinde konuştu.

FETÖ yapılanmasıyla irtibatının olmadığını savunan Aksoy, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben ve arkadaşlarım böyle bir oluşumun içinde değiliz. Arkadaşlarımız da dediği gibi biz 'garibanlar grubu' olduk. Emir komuta zinciri ile hareket ettik. Sonuç buraya geldik. Vatan için hazırdık ama şu an vatan haini ilan edildik." dedi.

SEMİH TERZİ YARALIYKEN, TABUR KAMOUTANI FATİH ŞAHİN'E BİRŞEYLER SÖYLEDİ

- "Terzi yaralıyken, Şahin'e bir şeyler söylüyordu"

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu'nun sorusu üzerine GATA'ya helikopterle gittikleri sırada Terzi'nin, Fatih Şahin'i kendisine doğru çekerek kulağına bir şeyler söylemeye çalıştığını belirten Aksoy, son söz olarak tahliyesini talep etti.

Başkan Ademoğlu, Aksoy'un ifadesindeki kendisiyle ilgili bölümleri Fatih Şahin'e sordu. Şahin, GATA Kurmay Başkanı'nın kendisini Zekai Aksakallı ile telefonla görüştürmek istediğini hatırlamadığını, Terzi ile helikopterde görüşme yapmadığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber