'Yunanlının yapmadığını hain FETÖ yaptı'

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da anlatan Eker, "Önce Başbakanlık binasına gittim. Ondan sonra Meclise gittim o savaş uçaklarının hareketinden sonra. Yolda neler olduğunu biliyorum. Helikopterler tarıyorlar Meclise girişi engellemek için. Meclisin içine girdiğimizde de Meclisin içini bombaladılar. Cumhuriyet tarihinde ne bir Yunanlının ne bir başkasının yapmadığını hain FETÖ'nün elemanları yaptı ve o gece TBMM'yi bombaladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yunanlının yapmadığını hain FETÖ yaptı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "Biz 40 senedir PKK terör örgütüyle devlet, millet olarak mücadele ediyoruz. PKK hiç kimseye Kürtlere verdiği kadar zarar vermedi. Tıpkı DEAŞ'ın en fazla Müslümanlara zarar verdiği gibi." dedi.

Eker, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) şubat ayı olağan toplantısında, MTSO'nun Türkiye'nin en eski odalarından biri olduğunu söyledi.

Mersin ve ülke gündemini değerlendiren Eker, Mezopotamya'da ve Ortadoğu'da 1. Dünya Savaşı'ndan sonra bir takım devletlerin kurulduğunu ve 100 sene sonra orasının yineden şekillenmeye başladığını belirtti.

"Ortadoğu'da bir yangın var ve bu yangını biz çıkarmadık. Yani Türkiye bu yangını çıkarmadı." diyen Eker, şöyle devam etti:

"Biz orada yangın çıkmasın diye çok çaba sarf ettik. 2003'te çok çaba sarf ettik. Daha sonraki süreçte bunu diplomatik olarak sürdürdük. Öyle bir noktaya geldi ki kader dediğimiz şey o. Siz burada durmakla oradan korunmuş olmuyorsunuz. Yangının alevleri geliyor sizin eteklerinizi sarıyor. O acı size geliyor. Suriye'de ölenler, öldürülenler evini terk edenler. Benim kardeşlerim, sizin kardeşleriniz. Türkmen, Arap, Kürt hepsi bizim kardeşlerimiz. İnancı ne olursa olsun bizim kardeşlerimiz. Coğrafyanın kaderi bizi zorladığı için biz bir takım gelişmelerle karşı karşıyayız. Ortadoğu'da yapılmak istenen değişikler, yeni harita çalışmaları, çıkarılan yangınlar, yakılan umutlar evini terk eden 10 milyonun üzerindeki insan. Sadece Suriye için söylüyorum. Bütün bunlar bir şekilde bize geliyor."

Eker, terör örgütleri marifetleriyle Türkiye'nin bu yangın sahasının bir parçası haline getirilmek istendiğini kaydetti.

- "PKK terör örgütüyle devlet, millet olarak mücadele ediyoruz"

PKK terör örgütünün yaklaşık 40 yıldır kandan, göz yaşından ve zulümden beslendiğini ifade eden Eker, "Türkiye'de ne zaman sivilleşme ve demokratikleşme yoluyla bir takım gelişmeler atılıyorsa, PKK'nın görevi taşeronluk yaptığı uluslararası karanlık güçlerin hesabına bunu sabote etmek, bunu tahrip etmektir. Biz 40 senedir PKK terör örgütüyle devlet, millet olarak mücadele ediyoruz. PKK hiç kimseye Kürtlere verdiği kadar zarar vermedi. Tıpkı DEAŞ'ın en fazla Müslümanlara zarar verdiği gibi." diye konuştu.

Eker, DEAŞ'ın manası barış olan Müslümanlık gibi bir dine karşı düşmanlığı körükleyecek eylemler yaparak İslam'a zarar verdiğini anlattı.

- "15 Temmuz'da amaç, Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertmekti"

DEAŞ ve PKK terör örgütlerinin Türkiye'yi hedef aldığını ve zarar vermeye çalıştığını vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi Ortadoğu'da çıkan yangının parçası haline getirmeye çalışıyor. Buna hizmet ediyor PKK ve DEAŞ. Şimdi bu ikisi yetmiyor çok uzun süre bir sivil toplum kuruluşu gibi görülen ama kodlarında sadece ve sadece münafıklık, iki yüzlülük olan, kendini gizleyen FETÖ de en son en kanlı teşebbüsünü 15 Temmuz'da ortaya çıkardı. O da aslında bu ikisinin yapmak istediğine ortak. O da Türkiye'yi bu kanlı yangının içine çekme çabasında. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de FETÖ tarafından yapılmaya çalışılan şey bir hükümet değiştirme değil. Yani Türkiye'de geçmişte yapılan askeri darbelerde olduğu gibi değil. Amaç şuydu, Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertmek. Kurum ve kuruluşlarıyla, silahlı kuvvetleriyle meclisiyle hükümetiyle çökertmek. Ne olacak arkasından umduğu şey şu, bu devlet düzeni çökerse iç savaş çıkacak. Türkiye, Suriye ve Irak'ın bir parçası gibi olacak. Oradaki kanlı yangının bir parçası haline gelmiş olacak. FETÖ de buna hizmet ediyor o amacı hedefledi."

- "Yunanlının yapmadığını hain FETÖ yaptı"

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da anlatan Eker, "Önce Başbakanlık binasına gittim. Ondan sonra Meclise gittim o savaş uçaklarının hareketinden sonra. Yolda neler olduğunu biliyorum. Helikopterler tarıyorlar Meclise girişi engellemek için. Meclisin içine girdiğimizde de Meclisin içini bombaladılar. Cumhuriyet tarihinde ne bir Yunanlının ne bir başkasının yapmadığını hain FETÖ'nün elemanları yaptı ve o gece TBMM'yi bombaladı. Eğer 1-2 metreyle bu tarafa düşmüş olsa ki tam genel kurul salonuna üzerine düşüyordu. Oradan hiçbirimiz sağ çıkamazdık. Bir kaç metre ileriye düştü. FETÖ bunu yaptı." diye konuştu.

Eker, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın haritasını değiştirmek isteyenler olduğunu, bunu da 3 terör örgütü marifetiyle yaptıklarını sözlerine ekledi.

Eker, daha sonra MTSO üyeleriyle basına kapalı toplantı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber