Kırıkkale'de tutuksuz yargılanan sanıkta tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2'si tutuklu 3 avukatın yargılandığı davada, tutuksuz sanık da tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale'de tutuksuz yargılanan sanıkta tutuklandı

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2'si tutuklu 3 avukatın yargılanmasına başlandı.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak" iddiasıyla yargılanan, aralarında eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı M.B'nin de yer aldığı sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.

Tutuklu sanıklardan M.Ü. savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Hiçbir örgütün sohbetine katılmadığını ve kimseyi sohbete davet etmediğini iddia eden M.Ü, "Kayıtlı olduğum tek yer Kırıkkale Barosudur. Tanık A.Ç'nin verdiği ifadelere katılmıyorum. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadım. FETÖ ile yakınlaşmam müvekkillerimin Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında açılan davalarına bakmamdır. Örgüt üyesi değilim." dedi.

Diğer tutuklu sanık O.K. ise FETÖ veya başka bir örgütle bağlantısının olmadığını öne sürerek, tanık A.Ç'nin beyanlarının iftira olduğunu savundu.

Tutuksuz sanıklardan eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı M.B. de önceki savunmalarını tekrarladığını belirtti, ByLock kullanmadığını savundu.

Telefonunda "ByLock"un nasıl çıktığını bilmediğini ve Tango programını ise umreye gittiği zaman görüntülü konuşmak için kullandığını iddia eden M.B, hiçbir yapıyla alakasının olmadığını savundu.

Tanık A.Ç. ise emniyette verdiği bazı ifadelerini değiştirerek, sanıklarla meslektaş olmaları dolayısıyla tanıştıklarını söyledi.

Sanıkların avukatı ise müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanık M.B'nin tutuklanmasına hükmederek, duruşmayı 20 Nisan'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber