'Referandum AK Parti için değil, Türkiye için önemli'

AK Parti Ankara Milletvekili Akdoğan: - "Yaşadığımız bütün seçimler, referandumlar bir yana bu referandum bir yana. AK Parti'nin değil, Türkiye'nin geleceği için, evlatlarımızın istikbali için bu referandumun ne kadar önemli olduğunu halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2017 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Referandum AK Parti için değil, Türkiye için önemli'

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, halk oylamasına ilişkin, "Yaşadığımız bütün seçimler, referandumlar bir yana bu referandum bir yana. AK Parti'nin değil, Türkiye'nin geleceği için, evlatlarımızın istikbali için bu referandumun ne kadar önemli olduğunu halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor." dedi.

Akdoğan, Gölbaşı Öğretmenevi konferans salonunda AK Parti Gölbaşı Teşkilatı'nca düzenlenen danışma toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine değindi.

Bugüne kadar çok seçim geçirdiklerini, hepsinin önemli olduğunu ve tarihi bir anlamı bulunduğunu vurgulayan Akdoğan, "Ama bu referandum onların toplamı kadar belki de daha büyük bir önem taşıyor. Yani yaşadığımız bütün seçimler, referandumlar bir yana bu referandum bir yana. AK Parti'nin değil, Türkiye'nin geleceği için, evlatlarımızın istikbali için bu referandumun ne kadar önemli olduğunu halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminin Türkiye için bir ihtiyaç olduğuna, AK Parti'den önce de buna ihtiyaç bulunduğuna vurgu yapan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bakın 90'lı yıllarda sistem çalışmıyordu. Koalisyon hükümetleri, krizler ve yürümeyen bir sistem vardı. Bunun düzeltilmesi gerekiyordu. O zaman da bütün liderler bundan bahsediyordu. AK Parti iktidar oldu ve güçlü bir iktidar, işi bilen bir kadro ile Türkiye belli bir başarı kaydetti. Güven ve istikrarı yakaladı, önemli adımlar attı. Bu, sorunların çözüldüğü, sistemin çok iyi çalıştığı anlamına gelmiyor. Bugün denklemden AK Parti'yi, Tayyip Erdoğan'ı çıkarın, bu sistem yürümeyecektir. 'Cumhurbaşkanını halk seçsin.' dedik. O zaman sisteme zaten bir müdahalede bulunulmuş oluyor. Bugün yaptığımız, o gün 'Cumhurbaşkanını halk seçsin' dediğimiz sürecin tamamlanmasıdır."

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan da bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının da önemli olduğunu dile getirdi.

Karaaslan, "Bu referandumdan da hem Gölbaşı'nda hem de tüm Türkiye'de hep beraber zaferle ayrılacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber