Hayırla geldiniz yerine 'Hoşgeldiniz-Welcome'

Manisa'da bir ortaokulda üç yıl önce asılan "Hayırla geldiniz" ve "Hayırla gidiniz" tabelaları geçen hafta "Hoşgeldiniz-Welcome" ve "Güle güle-Goodbye" yazılı olan yenileriyle değiştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 03:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırla geldiniz yerine 'Hoşgeldiniz-Welcome'

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Yunusemre ilçesindeki Vakıfbank Türkbirliği Ortaokulu'nun girişine 3 yıl önce "Hayırla geldiniz" ve "Hayırla gidiniz" yazılı tabelalar asıldı. Bu iki tabela geçen hafta "Hoşgeldiniz-Welcome" ve "Güle güle-Goodbye" yazılı olan yenileriyle değiştirildi. Bu değişiklik sosyal medyada paylaşılınca dikkat çekti. "Hayırla geldiniz" ve "Hayırla gidiniz" yazılı tabelaların referandum sürecinde okula gelen bazı kişiler tarafından yanlış anlaşıldığı ve sosyal medyada farklı yorumladığı öğrenildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, yapılan değişiklikten yeni bilgi sahibi olduğunu belirterek, "Talimat verdim, gerekli incelemeleri yapıyorlar. İnceleme sonucunda durum ortaya çıkacak. Ne zaman yapıldı değişiklik o araştırılacak. Bana bugüne kadar böyle bir şey gelmemişti. İnceleme sonunda gereği yapılır" diye konuştu.

'HAYIRCI MÜDÜR' DEDİKLERİ İÇİN TABELALARI DEĞİŞTİRDİK

m Hürriyet'e konuşan okul müdürü Erhan Kıy, tabelalardan dolayı 'hayırcı müdür' söylemlerinde bulunulduğu için değiştirdiğini belirterek şunları söyledi: "Art niyetli insanlar benim için 'hayırcı müdür' dediler. Bir kamu personelini bu şekilde yıpratmaya çalışıyorlar. Ne etik, ne ahlaki, ne insani... Tabelayı bu şekilde bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek üzere kaldırdık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Değerler Eğitimi' projesi kapsamında, Şubat 2015'te çocuklarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla, 'Hayırlı evlat olasınız, hayırlı vatandaş olasınız' diye bu uygulamayı yapmıştık. Şimdi referandum öncesinde malzeme yapıldı. Bizim de çoluk çocuğumuz var, ekmek yiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber