MHP'den raportöre AB esprisi: Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, önceki gün TBMM'de MHP'nin, 'Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu' Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'la görüştü. Görüşmede Günal, Piri'ye Avrupa Parlamentosu'na yönelik eleştirilerde bulundu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'den raportöre AB esprisi: Ya evlenelim ya da yüzüğü alın gidin

Umut ERDEM

Piri ise hazırlayacakları rapor için kurumlardan değerlendirme aldıklarını ve MHP'yi de bu amaçla ziyaret ettiklerini belirtti. Edinilen bilgilere göre Günal, geçmişte Avrupa Birliği'ne (AB) yüzde 70 oranında olan olumlu, yüzde 30 oranında olan olumsuz bakış açısının tersine döndüğünü söyledi.

Bunun nedeninin AB'nin Türkiye'ye çifte standart uygulaması olduğunu belirten Günal, şunları kaydetti:

İLİŞKİYİ YÜRÜTMEK ZORLAŞIR

"MHP'nin temel duruşu bellidir. Onurlu üyelik istiyoruz. Halen bizi süründürüyorsunuz. Mülteci anlaşmasını konuşuyoruz, biz buna insani bir görev olarak yaklaşıyoruz. Siz rakamlarla bakıyorsunuz. Terörle mücadele kanununu önümüze koyuyorsunuz, sizin önceliğiniz halen bu mu, biz her gün şehit veriyoruz. Samimiyet ve karşılıklı saygıyı görmezsek bu ilişkiyi yürütmek zor olur."

MHP'li Günal, görüşmede eleştirilerin yanı sıra Piri'ye bir de espri yaptı. Günal, AB'nin Türkiye'ye çifte standart uyguladığını yönelterek, "İlişkimiz bir türlü bitmeyen evliliğe, aşk hikayesine döndü. Ya evlenelim ya da alın yüzüğünüzü gidin" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Ekmelettin İhsanoğlu'ndan oluşan MHP temsilcileri de önceki gün AB Komisyonu heyetiyle görüştü. Usta, AB'ye giriş sürecinin devlet politikası olduğunu belirterek, "Nihai hedefin tam üyelik olduğunu ifade ediyoruz ve tam üyelik müzakerelerinin de devam etmesinden yanayız" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber