Darbeci üsteğmen: Ben ölüm makinesiyim

Suikast timindeki SAT komandosu Ali Sarıbey: 'Gizli görev var' dediler, sevinerek kabul ettim. Vali ya da kaymakam almaya gittiğimizi sandım

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeci üsteğmen: Ben ölüm makinesiyim

KENAN GÜRBÜZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığıoteli basan FETÖ'cüaskerlerin yargılandığıMuğla 2. Ağır CezaMahkemesi'ndeki davanınüçüncü gününde, SATkomandosu Üsteğmen AliSarıbey savunma yaptı. Sarıbey,"Benim rütbemde birinin 'Ben darbeyekarşıyım' diyerek direnç göstermesimümkün değildir" dedi.14 Temmuz'da SAT GrupKomutanlığı'nda görevli YüzbaşılarÖzay Çöder ve Haldun Gülmez ilelojman kafeteryasında görüştüğünüanlatan Sarıbey şunları söyledi:

'TSK YÖNETİME EL KOYDU'

"SAT görevimin düşmemesiiçin eğitimlerimi aksatmamamgerekiyordu. Bu nedenle ikisine deher zaman göreve hazır olduğumusöyledim. 15 Temmuz'da HaldunGülmez beni arayıp gizli bir görevçıktığını ve komutanın benim dekatılmamı istediğini söyledi. Benölüm makinası olarak yetiştirildim.Ben bir ölüm makinasıyım. Seveseve görevi kabul ettim.

Malzemeleri kuşanırken,Tuğgeneral Gökhan ŞahinSönmezateş, 'TSK yönetimeel koydu' dedi. Emir komutanınŞükrü Seymen'de olduğunuve VIP bir kişinin alınacağınısöyledi ama kim olduğunusöylemedi. Bu arada HavaKuvvetleri Komutanı'nındarbeye itiraz ettiği ve bacağındanvurulduğu söylendi.

Amatörce yapılmış birgörevdi. Çünkü adeta tümbirimler birbirine girmişti.Seymen'e nereyegideceğimizi sordumama bir şey söylemedi.Daha önce AksazDeniz Üssü'nde görevyaptığım için helikopteralçalınca disko ışıklarındanMarmaris olduğunu anladım.Cumhurbaşkanı'nınalınacağı hiç aklıma gelmedi.Vali, kaymakam veya emniyetmüdürü sandım."

25 BİN MERMİ ...

Bu son sözleri üzerine mahkemebaşkanı "25 bin mermiylekaymakam, vali almaya mı gidilir?"diye sordu. Sarıbey, vatanmillet için hizmet yaptıklarınıanlatmaya başlayınca mahkemebaşkanı bu kez de "Vatan milletdiyenlerin ne yaptığınıhep birlikte gördük"dedi.

BEDDUACI YÜZBAŞIMARMARİS'ENİYE GİTTİKLERİNİBİLMİYORMUŞ

Yakalandığındaüzerinde, "H.E. duaları" başlıklı,Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vehükümete yönelik beddua çıkan eskiDeniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ise operasyonuniçeriğinden haberdar olmadığınıiddia etti. Gülmez "Helikopterle Dalaman'agittik. Piste 2 kez iniş yapmak zorunda kaldık. İlkinde askerler mevzi alıp çatışma pozisyonuna geldiler. İkinci inişimizde ise zaten yakıt kalmadığı için pilotlar helikopterden indi. Oradaki görevlilerle ne konuştular bilmiyorum. Sonra bize yakıt verildi. Görev gereği bana helikopterde makineli tüfek kullanmam için talimat verildi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber