Adana eski belediye başkanına 6 ay hapis cezası talebi

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Durak ile Eski Belediye Meclisi birinci başkanvekili Tuncel'in de aralarında bulunduğu tutuksuz 73 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Mütalaasını veren mahkeme savcısı Tuncel için 36 yıl, Durak için 6 ay hapis cezası talep etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 12:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adana eski belediye başkanına 6 ay hapis cezası talebi

- Adana'da suç örgütü iddialarına yönelik aralarında Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile eski Belediye Meclisi birinci başkanvekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu tutuksuz 73 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Mustafa Tuncel, Bingöl Yalçın, Ali Uras, Muhammet Yalçın, Emin Ekmekçi, Fahri Yurtsever, Hakan Bilmez, Hasan Gülşen, Taner Özcandan ile avukatları katıldı.

Diğer sanıkların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı, davayla ilgili araştırılması gereken başka husus kalmadığını belirterek mahkeme savcısından mütalaasını vermesini istedi.

Savcı, mütalaasında, sanıklar hakkında düzenlenen iddianameler, birleşen dava dosyaları, iletişim, fiziki takip tutanakları, müşteki, tanık, sanık savunmaları, bilirkişi raporları, olay yeri yakalama, el koyma tutanakları ve dosyada mevcut tüm delillerin değerlendirildiğini söyledi. Savcı, dosyadaki 24 ayrı olayın 6'sıyla ilgili sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Suç unsuru içeren olayları ayrıntılarıyla mütalaasında yer veren savcı, Mustafa Tuncel'in Adana Demirspor başkanı olduğu dönemde, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 otobüs hattı satımı için yapılan ihaleyi iptal ederek dolmuşçular ile otobüs işletmecilerinden kulübe bağış adı altında para toplandığını, bunu haber yapan bir gazetecinin de tehdit edildiğini öne sürdü.

Bazı ihalelere fesat karıştırıldığını, bir iş yerinin tadilat işlemi onayı için rüşvet alındığını iddia eden savcı, bazı sanıklarda tabanca, fişek ve bıçak bulunduğunu kaydetti.

Savcı ayrıca bir sanığın da soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini belirtti.

Mahkeme savcısı, sanıklardan Mustafa Tuncel'in "İrtikap, 2 kez tehdit, kasten yaralama, mala zarar verme, rüşvet" suçlarından 36 yıl, Aytaç Durak'ın "fişek bulundurmaktan" 6 ay, 18 sanık için de 3 yıldan 18 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ederken, diğer sanıkların ise delil yetersizliğinden beraatlerini istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik 2011'deki operasyonun ardından Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Eski Belediye Meclisi birinci başkanvekili Mustafa Tuncel'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, mermi bulundurma veya taşıma, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, kamu malına zarar verme ve tehdit" suçlarından dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber