İlker Başbuğ'un tarih bilgisi var mı?

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un "Enver Paşa, Osmanlıyı tek başına savaşa soktu" açıklamasına, yakın tarih yazarı İsmail Küçükkılınç tepki gösterdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlker Başbuğ'un tarih bilgisi var mı?

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Sözcü Gazetesine konuştu.

Başbuğ, referandum tasarısına karşı çıkarken yakın tarihten örnek verdi ve Enver Paşa'nın Osmanlıyı tek başına savaşa soktuğuna dikkat çekti.

Aynı zamanda avukat olan ve Jön Türklük ve Kemalizm Kıskacında İttihadçılık kitabının yazarı İsmail Küçükkılınç da tepki gösterdi.

Son kitabıyla yakın tarih alanında geçen yıl oldukça ses getiren Küçükkılınç, İlker Başbuğ gibi birisine, bu tespitin yakışmadığını belirtti.

Küçükkılınç, Rumeliyi kaybeden ve eğer kendine bir müttefik bulamazsa Anadoluyu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan Osmanlı imparatorluğunun savaşa girmesinin mecburi olduğunu söyledi.

Küçükkılınç'ın özellikle Rumeli'nin kaybedilmesi, balkan savaşları, 31 mart vakası, 1. Dünya savaşına giriş gibi konulardaki dikkat çekici tespitleri geçen yılki kitabı sonrasında oldukça büyük ilgi toplamıştı. Küçükkılınç'ın ses getiren kitabı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber