Nüfus müdürlüklerine 1500 sözleşmeli personel alınacak, personele fazla mesai verilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Maliye Bakanlığı olarak artan talep karşısında İçişleri Bakanlığımıza bin 500 kadar sözleşmeli personel desteği kararı aldık. İkinci bir husus olarak da mevcut personelin fazla mesai yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Söz konusu personele fazla mesai ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çalışması yaptık

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 19:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Nüfus müdürlüklerine 1500 sözleşmeli personel alınacak, personele fazla mesai verilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

- Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk

Yeni kimlik kartı için yoğun başvuru yaşandığını, ancak bunun referandum süreciyle ilgisi olmadığına işaret eden Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak artan talep karşısında İçişleri Bakanlığımıza bin 500 kadar sözleşmeli personel desteği kararı aldık. İkinci bir husus olarak da mevcut personelin fazla mesai yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Söz konusu personele fazla mesai ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çalışması yaptık. Sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber