'Türk lirası istikrara kavuştu'

DTO Başkanı Erdoğan, "Türk lirasının diğer paralar karşısında göstermiş olduğu dalgalı seyir, şubat ayı ile birlikte istikrara kavuştu." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2017 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türk lirası istikrara kavuştu'

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ocak ve şubat aylarında ihracatın yeniden yükselişe geçmesiyle, Türk lirasının diğer paralar karşısında gösterdiği dalgalı seyrin, şubat ayı ile istikrara kavuştuğunu söyledi.

DTO Başkanı Erdoğan, şubat ayı meclis toplantısında, hükümetin piyasaları rahatlatmak için bazı tedbirler aldığını, faizsiz KOSGEB desteğinin yanı sıra, Nefes Kredisi kapsamında KOBİ'lere piyasa koşullarından daha düşük faizli kredi imkanı sağlandığını belirtti.

Beyaz eşyadaki ÖTV ve KDV'de önemli ölçüde indirime gidildiğini, konut satışları ile mobilya sektöründeki KDV oranının düşürüldüğünü, bu tedbirlerin önümüzdeki aydan itibaren piyasaları rahatlatacağına inandıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ekonomide rakamlar iyimser. Şubat ayında çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan tüketici ön güven endeksi ve tüketici beklenti endekslerinin artmaya başladığı görülmüştür. Türk lirasının diğer paralar karşısında göstermiş olduğu dalgalı seyir, şubat ayı ile birlikte istikrara kavuşmuş görünmektedir. İhracatın yeniden yükselişe geçmesi diğer olumlu gelişmedir. Bütçe 2017 Ocak ayında 1,4 milyar lira fazla vermiştir. 2016 yılında Merkez Bankası döviz rezervlerinde 800 milyon dolar artış ortaya çıkmıştır. Bundan, 2016 yılında cari açığın finansmanında sıkıntı çekilmediği, cari açıktan daha fazla döviz girişi sağlandığı anlaşılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber