Bakan Çelik'ten Almanya'ya 'kayıp çocuk' tepkisi

AB Bakanı Ömer Çelik, mültecilere kötü davranan Berlin'e sert çıktı: "Almanya'da 9 bin sığınmacı çocuk kayıp! Avrupa'nın en güvenli ülkesinde bu nasıl olabilir. Korkunç bir şey! Başlarına neler geldi?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik'ten Almanya'ya 'kayıp çocuk' tepkisi

Çelik'ten Almanya'ya 'kayıp çocuk' tepkisi

AB Bakanı Ömer Çelik, mültecilere kötü davranan Berlin'e sert çıktı: "Almanya'da 9 bin sığınmacı çocuk kayıp! Avrupa'nın en güvenli ülkesinde bu nasıl olabilir. Korkunç bir şey! Başlarına neler geldi?"

  • MUSTAFA KARTOĞLU VARŞOVA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'nin AB süreci ve AB'nin geleceğine ilişkin görüşmelerde bulunduğu Polonya'nın başkenti Varşova'da kendisini izleyen gazetecilere son gelişmeleri değerlendirdi.

YPG YERİNE MUHALİFLERİ DESTEKLESELER: Batılı dostlarımız teröre karşı tutarlı olmalı.Suriye'de işbirliği yaptığınız PYD, PKK dışındaki Kürt grupların, Araplar ve Türkmenlerin topraklarına el koyuyor. Bu ciddi çatışma zemini yaratıyor. Yarın bu gruplar PKK'ya karşı DEAŞ'ı arar, DAEŞ daha güçlü döner. Neymiş, değerlendirmelere göre başka kara gücü yokmuş orada. YPG'ye verdikleri ağır silahları, zırhlı taşıyıcıları muhaliflere verselerdi ne DEAŞ sorunu kalırdı ne de terör örgütüyle işbirliği yapmak zorunda kalırlardı. Onlar yerine muhalifler eğitilseydi, şimdiye yüz kere yapılırdı. El Bab'da mücadeleyi kim verdi? Demek ki istenirse oluyor.

BATI İÇİN DEAŞ KÖTÜ, PKK İYİ: Avrupa'da terör örgütleri konusunda çifte standart var. Türkiye DEAŞ saldırısına uğradığında Avrupa'da binaların üzerine Türk bayrağı yansıtılıyor; PKK daha kanlı terör yaptığında böyle bir şey yok! DEAŞ saldırdığında siyasiler bizzat konuşuyor, PKK saldırdığında açıklamayı sözcülerine yaptırıyorlar! O zaman da şöyle bir şey çıkıyor: Avrupa'nın canını yakmayan terör örgütü değildir!

EZİDİLERİN KORUYUCUSU' YALANI: PKK kendisini laik grup gibi sunuyor, 'Hıristiyan ve Ezidi grupların koruyucusu' gibi gözüküp bir sempati yaratmaya çalışıyor. Oysa onların da ilk hamisi Türkiye'dir. Biz hiçbir gruba önyargılı olmadık, (PYD Başkanı) Salih Müslim ile de zamanında görüştük. Ama o safını PKK'dan yana seçti.

ALMANYA'YA 9 BİN KAYIP ÇOCUĞA NE OLDU?: Avrupa hem sığınmacı almıyor hem de gelenlere insanca bir yaşam sunmuyor. Fransa köprü altlarında bile yatmasınlar diye buralara dev kayalar yerleştiriyor. Mültecilere yemek dağıtanları tutukladılar. Almanya'da ise daha vahim bir durum var; 9 bin sığınmacı çocuk kayıp! Avrupa'nın en güvenli ülkesinde bu nasıl olabilir. Korkunç bir şey! Başlarına neler geldi? Oysa Türkiye'deki kampları gezenler 'dünyanın standartlarını yükselttiniz' diyorlar.

FETÖ'YE KARŞI İŞBİRLİĞİ: Polonyalı muhataplarımıza 15 Temmuz ve FETÖ yapılanmasını anlattık. Onlar da işbirliğine açık olduğunu gördüm. FETÖ kendilerini gizlemek için buralardaki okullarına Polonyalı yöneticiler atamış, kiliseye ciddi bağışlar yapmış.

ATİNA FETÖ'CÜ ASKERLERİ KORUYOR

Yunanistan'ın FETÖ'cü 8 askeri iade etmeme kararı kabul edilemez. Yunanistan'a dostlukla bakıyoruz ve Yunanistan'dan dostluk bekliyoruz, darbeci askerlerin iade edilmemesi dostça bir davranış değildir. Ve biz bu dönemde bize verilen desteği de bu desteğin esirgenmesi konusundaki tavırları da hiçbir zaman unutmayacağız. Adamlar NATO ordusuna karşı darbe gerçekleştirmeye kalkmışlar ve bizim müttefikimiz bunu koruyor. Bunun izahı yok. Bunu hiç kimse önümüze 'Yargı kararı' diye getirmesin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber