Donan boruları düdüklü tencere ile çözdüler

Van'ın Başkale ilçesinde vatandaşlar, soğuklar nedeniyle donan su şebekeleri için ilginç bir çözüm buldular. Vatandaşlar, su borularındaki buzu çözebilmek için düdüklü tencere kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Donan boruları düdüklü tencere ile çözdüler

Van'ın Başkale ilçesinde günlerdir suları akmayan vatandaşlar, su borularındaki buzu çözebilmek için piknik tüpü ve düdüklü tencere kullandı.

ÇÖZÜMÜ DÜDÜKLÜDE BULDULAR

Düdüklü tencereden sağladıkları buharı boruya doğru tutan vatandaşlar, şebekedeki sorunu çözdü.

Başkale merkeze bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan Nihat Kaya ile İbrahim Koç, bölge etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle evlerine gelen içme suyu şebekesinin donduğunu ifade etti. İlçedeki çetin kış koşullarının evlerine gelen şebekeleri devreden çıkardığını ifade eden Nihat Kaya, sorunu çözmek için piknik tüpü ve düdüklü tencere kullanmaya karar verdiklerini anlattı.

Nihat Kaya, açıklamasında: "Türkiye'nin en yüksek yerleşim yeri olan Başkale'de kış çok sert geçmekte. Birçok evin suyu donarken bazı vatandaşlar araç havası, kompresör veya ateş yakarak bu boruları çözmeye çalışmakta. Kompresör ve araç havası soğuk estiği için borularda donma yapar. Ateş yakıldığında ise borular ısınarak yanar. Biz düdüklü tencereyi denedik. Tüpe içi su dolu düdüklü tencereyi bıraktık. Kaynayan suyun buharı borulardan geçerek borulardaki donu çözdü. Çeşme suyumuz artık akıyor. 10 metrelik donan boru için 2 piknik tüpü harcadık."

Bu yöntem sayesinde su sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Koç ise buharlı müdahalenin diğerlerine borulara zarar vermediğini ve daha erken çözüm getirdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber