Ekonomi Bakanlığı yurtdışı teşkilatında çalışma şartları değişti

Ekonomi Bakanlığı, yurt dışı teşkilatlarında çalışmak için aranan hizmet süresi şartları değişti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomi Bakanlığı yurtdışı teşkilatında çalışma şartları değişti

24 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6722 sayılı kanunun 13. maddesiyle Ekonomi Bakanlığına ait yurtdışı teşkilatlarına sürekli görevle atanabilmek için aranan hizmet süresi şartlarında değişiklik yapıldı.

Eski düzenleme:

(5) Yurtdışı teşkilatına sürekli görevle atanabilmek için bu atamanın yapıldığı tarihte merkez teşkilatı birimlerinde fiilen en az üç yıldan beri görev yapmış olmak zorunludur. Muvazzaf askerlik süresi bu süreyi kesmez. Hizmetin gerektirdiği hallerde, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür ve ek gösterge itibarıyla Genel Müdüre eşdeğer unvanlar için bu süre şartı aranmaz.

(9) Yurtdışı teşkilatında görev süresi dört yıldır. İkinci yılın sonunda başka bir ülkeye yapılacak naklen tayinlerde yeni görev yerinde görev süresi üç yıldır.

Yeni düzenleme:

MADDE 13- 3/6/2011 tarihli ve 637 sayılı Ekonomi Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 25 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dokuzuncu fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve onuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(5) Yurtdışı teşkilatına sürekli görevle atanabilmek için bu atamanın yapıldığı tarihte merkez teşkilatı birimlerinde fiilen en az üç yıl görev yapmış olmak zorunludur. Hizmetin gerektirdiği hallerde, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür ve ek gösterge itibarıyla Genel Müdüre eşdeğer unvanlar için bu süre şartı aranmaz."
"Bakan, bu süreleri yarısına kadar uzatmaya yetkilidir."
"(10) Yurtdışında temsil, hizmet ya da görev gereklerini yerine getirmediği değerlendirilen veya dış görev için belirlenen performans ölçütlerini karşılayamayan veya haklarında ceza kovuşturması başlatılan memurlar, sekizinci fıkra uyarınca oluşturulan komisyonun teklifi üzerine Bakan onayı ile merkeze daimi görevle çağrılabilir. Bunlarla ilgili kararname Başbakanlığa gönderilir."

DEĞERLENDİRME

Yapılan düzenlemeye göre,

1- Askerlik süresinin 3 yıllık süreyi kesmeyeceğine dair düzenleme kaldırılmıştır.

2- Yurtdışı teşkilatlarında görev süresini Bakan uzatmaya yetkili olacak.

3- Yurtdışı görevde başarısız olan personel Bakan onayıyla merkeze çağrılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber