Emekliye promosyonda kredi kartı şart değil

Emekli promosyonlarında yaşanan kredi kartı tartışmasına son nokta konuluyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliye promosyonda kredi kartı şart değil

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Bankaların promosyon vermek için ileri sürdükleri '3 yıl kalma, kredi kartı ve 2 otomatik ödeme talimatı' şartlarından birinde problem çıktı. Kredi kartı veya kredili mevduat hesabı açma zorunluluğuna dair şikayetler artınca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tekrar devreye girdi ve zorunluluk esnetildi.

Emeklilerin, maaşını aldığı bankalarla yapılan protokolde, 3 yıl banka değiştirmemesi, kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açması, 2 adet otomatik ödeme talimatı vermesi şartı getirilmişti. Bankalar Birliği ile yapılan görüşmede şartlar esnetildi ve kredi kartı mecburiyeti ortadan kaldırıldı. Bu durumda otomatik ödeme talimatı ile 3 yıl kalma şartı promosyon için yeterli olacak. Hükümet, 1.000 lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira; 1.000-2.000 lira arası 375 lira; 2.000 lira üzerinde maaş alanlara ise 450 lira promosyon verilmesi konusunda bankalarla anlaşmaya varmıştı. Bakanlık yetkilileri, bazı bankaların 300 lira yerine 330 lira teklif ettiğini, belirlenen rakamların alt limit olduğunu, isteyen bankanın tutarı artırabileceğini söyledi.

'Bankalar ürün ve hizmetlerden elde ettikleri kazançları emeklilerle paylaşıyor' Emekli çiftlerin promosyon şartları esnetildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber