Oteli kırmızı tişörtlü adam göstermiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otele giden suikast timindeki Bahadır Sorgun, hedeflerinin Erdoğan olduğunu söyledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oteli kırmızı tişörtlü adam göstermiş

Mustafa İNCİ

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen suikast timindeki 47 sanığın yargılandığı davanın dün 3'üncü duruşması yapıldı. Duruşmada Yüzbaşı Bahadır Sagun ifade verdi.

ERDOĞAN'I ALACAĞIZ

Binbaşı Şükrü Seymen'in kendilerine özel bir operasyon olduğunu söyleyip çağırdığını anlatan Yüzbaşı Bahadır Sagun, "Havalimanında buluştuktan sonra Çiğli'ye geldik. Çiğli'de gerekli hazırlıklardan sonra sohbet sırasında Gökhan Şahin Sönmezateş, bize TSK'nın yönetime el koyduğunu açıkladı. Biz de o anda Genelkurmay Başkanı'nın emriyle hareket ettiğimizi idrak ettik. Şükrü Seymen, Cumhurbaşkanı'nın alınacağını bize söyledi. Ama biz koruma amaçlı alınacağı algısını edindik" dedi. Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ'un, "Bu sırada yanınızda kimler vardı" sorusu üzerine Yüzbaşı Sagun, "Bizim tim vardı" yanıtını verdi.

'FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM' DEDİ

Savunmasında Sagun ayrıca, "Cumhurbaşkanı'na suikast emri olsaydı asla onu yerine getirmezdim. Bunun ağır bir müeyyidesinin olduğunun bilincindeyim. Bu olayın bir kalkışma olduğunu bilseydim bunun içerisine girmezdim. FETÖ üyesi değilim" diye konuştu.

OTELİ BULAMAZDIK

Sagun, Marmaris'e ulaşıp otelin bulunduğu bölgeye indikleri anda ise yanlarında kırmızı tişörtlü bir sivilin koşa koşa geldiğini ve kendilerine Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otelin yerini gösterdiğini ileri sürdü. Yüzbaşı Sagun, "O kişi olmasa inanın biz otelin yerini de bulamazdık" dedi. Bundan sonra ortadan kaybolan kırmızı tişörtlü esrarengiz kişiyi de tanımadığını öne sürdü.

CUMHURBAŞKANI'NI KORURKEN ÖLDÜRÜRDÜM

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Üstteğmen Murat Köse ise ifadesinde, Şükrü Seymen'in kendisi ve bir çok asker için idol olduğunu söyledi. Görevlerinin suikast olmadığını öne süren Köse, "FETÖ'cü olsaydım, birçok törende defalarca koruma görevlisi olarak Cumhurbaşkanı'nın hemen yakınında bulundum. Bana o zaman suikast görevi verirlerdi. Hiçbir örgütle ilişkim olmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber