'Engelliler, fırsat verilmesi halinde neler yapabileceklerini ispat ediyorlar'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayını ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Engelliler, fırsat verilmesi halinde neler yapabileceklerini ispat ediyorlar'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayını ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Kaya, Engelliler Sarayını ziyaretinde Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'dan bilgi aldı.

Bin 500 engelli ve engelli yakınının 37 farklı branşta kurs gördüğü merkezdeki çalışmaları inceleyen ve aşçılık atölyesini ziyaret eden Kaya'ya, kursiyerler pişirdikleri yemekleri ikram etti. Kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünleri inceleyen Kaya, ayrıca Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Paralimpik Spor Merkezi, kuaförlük ve el becerisi atölyelerini de gezdi.

Bakan Kaya, Engelliler Sarayını çok beğendiğini ve örnek bir proje olduğunu belirterek, "Böyle çok kapsamlı kompleks Türkiye genelinde hizmete sunulmalı. Engelliler, kendilerine fırsat verilmesi halinde neler yapabileceklerini ispat ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Lokman Çağırıcı ise merkezde görme, işitme, konuşma, zihinsel ve ortopedik engel gruplarına yönelik eğitim verdiklerini dile getirerek, "Görme, işitme, konuşma, zihinsel ve ortopedik engel gruplarına yönelik eğitimler veriyoruz. Kurslarda sosyal hayata katılan engelliler ayrıca meslek de öğrenmiş oluyorlar. Şu ana kadar 2 bine yakın kursiyerimiz de kekemelikten kurtularak öz güvenlerini kazandı." açıklamasını yaptı.

Kaya'nın ziyaretinde Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi ile AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber