FETÖ'den ihraca dair 'işe iade dava'sında olumsuz karar

Ankara 35. İş Mahkemesi, kalkınma ajansında, işçi statüsünde çalışan bir personelin, ihraç işlemine karşı olarak açtığı işe iade davasında, davacı aleyhine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 17:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'den ihraca dair 'işe iade dava'sında olumsuz karar

Bir kalkınma ajansında çalışan uzmanın iş akdi, ajans tarafından 26/07/2016 tarihinde fesih edilmiştir.

Yatırım destek koordinatörü olarak çalışan personel, iş akdinin feshinin yazılı olarak yapılmadığı, gerekçe bildirilmediği, haklı bir nedene dayanmaksızın keyfi bir şekilde fesih edildiği gerekçesiyle, "işe iade davası" açmıştır.

Ankara İş Mahkemesinde açılan "işe iade davası" geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Mahkeme, davanın 1 ay içinde yani süresi içinde açıldığı, davalı işverenlikte 30 ve üzeri personel çalıştığı, iş sözleşmesinin belirsiz olduğu, davacının işletmeninin bütününü sevk ve idareye yetkili olmadığı, böylelikle de davanın 4857 sayılı Kanunun 18 ve 20. maddelerinde yer alan şartları taşıdığını belirterek davayı esastan incelemiştir.

Mahkeme heyeti yaptığı incelemede, idarenin, davacının FETÖ terör örgütüyle irtibatının olduğu yönünde güçlü şüphesi olduğu tespiti yapmış ve güçlü şüpheye dayanan feshin, haklı bir neden olarak kabul edilmese de, geçerli fesih nedeni olarak kabul edilmesi gerektiğini kabul etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber