Bab mayınlardan temizleniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından, terör örgütü DEAŞ'ın ilçeye yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bab mayınlardan temizleniyor

Bab'ın merkezinin tamamının DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından, ÖSO'ya bağlı birlikler ilçede yoğun bir şekilde patlayıcı madde temizliğine başladı. Terör örgütü DEAŞ'ın yollara bomba döşemesi ihtimaline karşı oldukça kontrollü hareket eden ÖSO birlikleri, yoğun çatışmalarda yıkılan bina çevrelerinde dedektör yardımıyla mayın ve el yapımı tuzaklayıcılara karşı arama tarama çalışmaları yürütüyor.

ÖSO'nun Bomba İmha Uzmanı Yüzbaşı Muhammed Ebu İslam, AA muhabirine, DEAŞ'ın ilçenin neredeyse her yerine patlayıcılar yerleştirdiğini söyledi.

Çok sayıda ve türde mayın ve patlayıcıyı imha ettiklerini ifade eden Ebu İslam, "Sivillerin evlerine güven içinde dönmeleri için şimdi Bab'da sokak, cadde ve evleri patlayıcılardan temizliyoruz. Ağaçlarda, evlerin mermer döşemeleri altında, kapı kollarında patlamaya hazır bomba düzenekleri bulduk. Bunları etkisiz hale getirdik." dedi.

Münir Zakiroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber