3 ilde gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü serbest bırakıldı

Karabük merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ilde gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü serbest bırakıldı

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 12 kişiden doktor E.Y, hemşire N.Ç ve üniversite öğrencisi A.P'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve ardından Karabük Adliyesine getirilen şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 9 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Karabük, İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik 22 Şubat'ta yapılan operasyonla Karabük Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezinde görevli A.P, Karabük Üniversitesi araştırma görevlileri İ.K ve T.Y, daha önce meslekten ihraç edilen akademisyenler M.Ç, Y.T, BB, E.K ve Z.H ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alınmıştı.

Ahmet Özler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber