Üniversiteler Arası 3. Aşçılık Şampiyonası düzenlendi

Aydın'da yurt içinden 11 farklı üniversiteden 300'ün üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmada, aşçı adayı öğrenciler, zamana karşı tariflerini hazırladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2017 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteler Arası 3. Aşçılık Şampiyonası düzenlendi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "Üniversiteler Arası 3. Aşçılık Şampiyonası"nda 300'ün üzerinde öğrenci, mutfakta hünerlerini sergiledi.

Efes Kongre Merkezi'nde Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen şampiyonada yurt içinden 11 farklı üniversiteden 300'ün üzerinde öğrenci yer aldı.

Yarışmada, aşçı adayı öğrenciler zamana karşı tariflerini hazırladı. Aralarında yabancı katılımcıların da yer aldığı jüri üyeleri yemekleri tattıktan sonra puan verdi.

Yarışmanın finalistleri, jürinin bu akşam "kapalı kutu" olarak verilen malzemelerden yapılan yemeklerin değerlendirmesiyle belirlenecek.

- "Türk mutfağı inanılmaz güzel"

Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Thomas A. Gugler, Türkiye'nin turizmde önemli bir noktada bulunduğunu belirtti. Gugler, otel, eğlence yerleri ve restoranların kalitesinin yüksek olduğunu, buralarda "iyi yemek" sunulmasıyla gastronomi turizminde de yükselen değerler arasında yer alınacağını dile getirdi.

Yarışmanın ulusal düzeyde olmasına rağmen gördüğü uluslararası ilginin "Türk mutfağının beğenilen bir lezzet sunmasından" kaynaklandığına dikkati çeken Gugler, şu değerlendirmede bulundu:

"Şunu herkes bilmeli, Türk mutfağı inanılmaz güzel. Bir o kadar da inanılmaz çeşide sahip. Bu yarışmayla, Türk şeflerle çalışan uluslararası şefler, kültürel mirası öğreniyor onlarda bu mirası lezzetlerine yansıtıyorlar. Ancak dikkatimi çeken bir konu var. Yeni şeflerin birçoğu yeni şeyleri denemeye çalışıyor. Bu doğru değil. Aslında özünüze sahip çıkmak çok daha önemli."

Zengin içeriğe sahip Anadolu mutfağının özünün barındırılması gerektiğini vurgulayan Gugler, şöyle dedi:

"Aslında hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok. Örneğin İskender kebabı, İskender kebabıdır ya da çubuk fasulye, çubuk fasulyedir. Bunların lezzeti zaten çok güzel. Değiştirmeyin. Özünüze sahip çıkın. Bu çok önemli. Dünyada Anadolu mutfağının daha iyi tanıtılması için yurt dışındaki marketlerde, Türkiye'nin yöresel doğal ürünlerin yer alması gerekiyor. Bu malzemeler bulunsun ki oradaki restoranlar da Anadolu mutfağı sunulabilsin. Şunu herkes bilsin, Anadolu mutfağının lezzetlerinin hepsi çok güzel ve birini diğeriyle kıyaslamak mümkün değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber