Darbe olmayınca 'eğitim' demişler

Isparta'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki komando ihtisas kursuna katılan 700 Harbiyeliyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalışan, aralarında eski Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın da olduğu 27 sanık hakkında mahkemece kabul edilen iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2017 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe olmayınca 'eğitim' demişler

İddianamede, eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanı Devran Çetinkaya'nın, 15 Temmuz öğle saatlerinde eski 40. Piyade Eğitim Alay Komutanı Ahmet Yıldırım ile darbenin zamanı, ne şekilde yapılacağı, hazırlıkları ve ayrıntılarını planladıkları belirtildi.

EVRAKLARI YOK ETTİ

İddianamede, Harbiyelilere darbe olduğu ve bu nedenle hazırlanmaları yönünde emir verildiği, başarısız olunacağının anlaşılmasının ardından da "Darbe falan olmadı, bunu bir eğitim olarak düşünün" denildiği kaydedildi. Akkaya'nın, delil bırakmamak için odasında bulunan çok sayıda evrakı kağıt kırpma makinesiyle imha ettirdiği ve kamera kaydına düşmemesi için gizlice çay ocağının penceresinden dışarıya attırdığı iddianamede yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber