Suç ve ceza

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 5 çocuklu anne, evinin önünde kavga eden magandaların kurşunuyla boynundan vurulup felç oldu. 6 maganda 7 ayda tahliye edildi. Talihsiz annenin, karara tepki gösteren yakınları gözaltına alındı

Başkentte dün yine bir maganda isyanı vardı. 5 çocuk annesi, 37 yaşındaki Şehriban Yaradılmış'ın hayatını karartanlar 7 ayda tahliye olunca eşi ve yakınları tepki gösterdi. Ancak tepkilerinin bedeli ağır oldu. Genç kadının 5 yakını gözaltına alındı. Şehriban Hanım'ı yatağa mahkum eden korkunç olay geçen ağustosta yaşanmıştı.

İki ateş arasında kaldı

Ulus'ta daha önce aralarında husumet olan iki grup arasında taşlı sopalı ve silahlı çatışma çıktı. Bu sırada apartmanının önünde komşularıyla oturan Şehriban Yaradılmış, yanındakilerle içeri kaçmaya çalışırken kavga eden gruptakilerin silahından çıkan bir kurşunla boynundan ağır yaralandı. Olay sırasında aralarında Yaradılmış'ın oğlunun da bulunduğu 3 kişi daha çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu. Olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz kadın, yapılan müdahaleler sonucu ölümden döndü. Ancak omuriliğini de zedeleyen kurşun nedeniyle boynundan aşağısı felç oldu. Hastanede uzun süre tedavi gören Yaradılmış, daha sonra yaşam destek ünitesi kurularak yaşamını evinde sürdürmeye başladı. Boynundan alt kısmının felç olması nedeniyle hareket edemediği için, ancak bilincinin açılmasının ardından ifade verebildi.

7 ayda serbest kaldılar

Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgaya şahit olanların ifadeleri üzerine 6 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanırken, haklarında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?kasten yaralama? suçundan dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanıklar dün hakim karşısındaydı. Ve duruşma savcısının da görüşü doğrultusunda 7 ay sonra tahliye edildiler.

'Terörist mi olalım'

Mahkemenin kararı, Yaradılmış'ın yakınlarının büyük tepkisine neden oldu. Ankara Adliyesi'nde bağırarak karara tepki gösteren yakınlara polis müdahale etti. Bu sırada, ?Bu nasıl adalet, hakkımızı almak için dağa mı çıkalım, terörist mi olalım?? diye bağıran bir kişinin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 5 kişi polise direnmeleri üzerine gözaltına alındı ve bu sözler nedeniyle sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Boynuna isabet eden kurşun nedeniyle felç kalan Şehriban Yaradılmış'ın eşi Yaşar Yaradılmış, eşinin durumuna ilişkin hastanenin ve Adli Tıp Kurumu'nun ?hayati tehlikeye sokacak nitelikte, yaşam fonksiyonlarını en ağır şekilde etkilediğinin? belirtildiği rapor olmasına rağmen, zanlıların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

?Adalet yerini bulsun'

Eşinin felç olması nedeniyle yaşamlarının alt üst olduğunu söyleyen Yaradılmış, ?Ben 5 çocuğumla perişan haldeyim. Ama eşimi bu hale getirenler serbest bırakılıyor. Bu nasıl oluyor anlamış değilim. Adaletin yerine getirilmesini istiyorum? diye isyan etti.

Oğlundan ağlatan mektup

O korkunç günden sonra yatağa bağımlı olan Şehriban Yaradılmış'ın 5 çocuğundan bu yıl okula başlayan 7 yaşındaki oğlu Taylan Özgür, okuma yazmayı öğrendiğinde ilk olarak anne ve babasına mektup yazmış. Şehriban Hanım'ın başucuna astırdığı mektup şöyle: ?Anneciğim, babacığım; bu yıl 1. sınıfa başladım. Artık 7 yaşındayım. Yeni arkadaşlarım ve öğretmenim var. Okuma yazmayı sayı saymayı öğreniyorum. Çok mutluyum. Beni dünyaya getirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Beni büyütmek için çok emek harcadığınızı biliyorum. Anneciğim babacığım sizi çok seviyorum. İyi ki benim annem ve babamsınız. Ben de size layık bir evlat olacağım. Söz veriyorum ellerinizden öperim... Oğlunuz Taylan Özgür?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber