'Kuyu' için robot yapan liseliler Stanford yolcusu

Günlerce kuyuda mahsur kaldıktan sonra kurtarılan ve 'Kuyu' adı verilen yavru köpek için 'robotik kol' geliştiren lise öğrencileri, Stanford Üniversitesi Robotic Laboratuvarı'ndan davet aldı. Gençler "İmkan verildiğinde neler yapılabileceğini gösterdik" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2017 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kuyu' için robot yapan liseliler Stanford yolcusu

Gülseven ÖZKAN

İstanbul Beykoz'da içine düştüğü 61 metrelik sondaj kuyusunda 10 gün kurtarılmayı bekleyen kangal yavrusu 15 Şubat'ta kurtarılmıştı. 'Kuyu' adı verilen yavru köpek bir anda Türkiye'nin gündemine otururken, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı da onu kurtarmak için 'robotik kol' geliştirdi. Daha sonra sosyal medya hesapları üzerinden 'Kuyu' köpek için yaptıkları çalışmaları ve onun kurtarılma görüntülerini paylaşan öğrenciler, Stanford Üniversitesi'nden davet aldı. Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Oussama Khatib, öğrencileri Stanford'a davet etti. Twitter hesabından açıklama yapan liseliler, "Hayatımızın davetini aldık. Stanford'a gidiyoruz, çok ama çok mutluyuz" dedi.

SIRADA KEDİ KURTARMA KOLU VAR

FRC Robotik İNTEGRA Takımı'nın lideri Anıl Cici şu bilgileri verdi: "Nisan ayında gidip laboratuvarlarını gezeceğiz. Ağaçlarda mahsur kalan kediler için geliştireceğimiz robotik kolla ilgili fikirlerimizi paylaşacağız. 'Kuyu' için yaptığı cihazı da geliştirerek 10 adet daha üretip kurtarma ekiplerine vereceğiz. Türkiye'de gençlere yeterli imkanlar verildiği zaman neler yapabileceklerini bu olay sayesinde göstermiş olduk. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber