'Yeniden Büyük Türkiye' yolundaki adımların atılması lazım

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "28 Şubat artık bitti, başarıya ulaşamadı" denebilmesi için, "Yeniden Büyük Türkiye" yolundaki adımların atılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2017 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yeniden Büyük Türkiye' yolundaki adımların atılması lazım

SEFA ŞAHİN

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 28 Şubat sürecine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), babası Erbakan'ı ve REFAH-YOL Hükümeti'ni düşürmek için gayret gösterdiğini savunan Erbakan, 28 Şubat'a ilişkin FETÖ mensuplarının itiraflarına dikkati çekti.

Fatih Erbakan, "FETÖ'nün o dönemdeki tutumu maalesef dış güçlerin bir maşası olarak Türkiye'ye, İslam alemine çok büyük hizmetler yapan REFAH-YOL Hükümeti'nin yıkılması ve 28 Şubat post-modern darbesinin amacına ulaşması için bir gayret içinde olduklarını gösteriyor. Zaten gazetelerindeki manşetler, o dönemdeki birçok şeyi ortaya koyuyordu." diye konuştu.

"İtiraflar 28 Şubat'taki konumlarını gösteriyor"

Bu durumun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha net ortaya çıktığını ifade eden Erbakan, REFAH-YOL'un iktidardan düşmesinin ardından Zaman gazetesindeki "Hayırlı olsun" manşetini hatırlatarak, "15 Temmuz'dan sonra FETÖ mensuplarının, 'REFAH-YOL Hükümeti kurulduğundan itibaren hep aleyhine çalıştık, hükümetin bozulması için gayret sarf ettik. Hatta biz onun için kendisiyle yolumuzu ayırdık' diye bunu itiraf etmeleri, FETÖ'nün 28 Şubat'taki konumunu gösteriyor." dedi.

"28 Şubat'ın asıl sebebi 'Yeniden Büyük Türkiye' için atılan adımlardır"

Fatih Erbakan, 28 Şubat'ın kimler tarafından organize edildiğini milletin çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"28 Şubat, Erbakan Hocamız namaz kıldığı, hanımı başörtülü olduğu, imam hatiplere, Kur'an kurslarına karşı olmadığı, dindar, inançlı, imanlı bir insan olduğu için yapılmadı. Eğer böyle olsaydı, en büyük 28 Şubat'ın, en şiddetli müdahalenin Suudi Arabistan'da yaşanması gerekir ama Suudi Arabistan'da 28 Şubatlar yaşanmıyor. Asıl önemli sebep, Türkiye'nin 'Yeniden Büyük Türkiye' haline getirilmesi için Erbakan Hocamız tarafından atılan adımlardır."

"28 Şubat'ta bardağı taşıran son damla Erbakan'ın D-8 adımı oldu"

28 Şubat'ta bardağı taşıran son damlanın Erbakan'ın İslam Birliği'nin kurulmasını öngören "D-8" adımı olduğunu dile getiren Erbakan, "100 sene başsız, sahipsiz, paramparça olan bir İslam aleminin Türkiye'nin öncülüğünde yeniden bir araya getirilmesi, İslam Birliği'nin kurulması yolunda resmi, somut bir adımın 100 sene sonra yeniden atılması dış güçleri çileden çıkarttı." ifadelerini kullandı.

Erbakan, "(28 Şubat artık bitti, başarıya ulaşamadı) diyebilmemiz için sadece inanç özgürlüğü alanındaki adımların atılması yeterli değildir. 'Yeniden Büyük Türkiye' yolundaki adımların atılması lazımdır." şeklinde konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber